ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑ

Δουλειά με μισθό 625 ευρώ και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για 75.000 ανέργους

Δουλειά με μισθό 625 ευρώ και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για 75.000 ανέργους

Μισθό 625 ευρώ το μήνα και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη θα παρέχεται για 75.000 ανέργους μέσω προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας που αποφασίστηκε σήμερα από την κυβερνητική επιτροπή.

Θα ξεκινήσει από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και όσοι συμμετάσχουν σε αυτό θα απασχολούνται σε έργα κοινωφελούς χαρακτήρα με 5μηνες συμβάσεις απασχόλησης.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου, από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και ως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Αυτό που αποφασίστηκε επίσης είναι να δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα και ένα τηλεφωνικό κέντρο όπου μέσω ενός 4ψηφιου αριθμού άνεργοι αλλά και επιχειρηματίες θα μπορούν να ενημερώνονται για όσα προγράμματα είναι σε εξέλιξη.

Αυτό που τονίστηκε είναι οτι λόγω ελλιπούς ενημέρωσης πολλά προγράμματα είναι ανενεργά με αποτέλεσμα να μένουν αδιάθετα κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.