Ξεκινά ο διαγωνισμός για ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Κέρκυρας το Castello Bibelli [εικόνες] - iefimerida.gr

Ξεκινά ο διαγωνισμός για ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Κέρκυρας το Castello Bibelli [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έναρξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ιστορικού Castello Bibelli στο δήμο της Κέρκυρας ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Η διαγωνιστική διαδικασία για ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Κέρκυρας θα ξεκινήσει εντός της επόμενης εβδομάδας.

Χτισμενο σε οικόπεδο 83.844 τ.μ., το Castello Bibelli βρίσκεται στη θέση Κάτω Κορακάνα, 13 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.

H ιστορία του ακινήτου πάει πίσω στο 1886, όταν πεθαίνει ο Αντώνιος Πολυλάς, ιδιοκτήτης του παλιού πύργου που υπήρχε στη θέση του σημερινού «Καστέλλο» στην τοποθεσία «Καβαλιέρα».

Το 1957 ο επιχειρηματίας Σπύρος Μπούας νοικιάζει το ακίνητο για 25 χρόνια προκειμένου να αναπτύξει μια από τις καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες. Ανακαινίζεται πλήρως το «Καστέλλο» και το «Καστελλέτο» και κτίζεται το Καστελλίνο. Στο Δημόσιο περιήλθε το 1981. Το 2000, το Καστελίνο λειτουργούσε ως παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ξεκινά ο διαγωνισμός για ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Κέρκυρας το Castello Bibelli [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ξεκινά ο διαγωνισμός για ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Κέρκυρας το Castello Bibelli [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ