Κι όμως η ρύπανση κάνει και θαύματα -Νέα μέθοδος «γεννά» πλαστικά προϊόντα από αέρια θερμοκηπίου [βίντεο] - iefimerida.gr

Κι όμως η ρύπανση κάνει και θαύματα -Νέα μέθοδος «γεννά» πλαστικά προϊόντα από αέρια θερμοκηπίου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανείς ίσως μέχρι σήμερα δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως η ρύπανση θα είχε ένα όφελος στην ανθρωπότητα. Επιστήμονες της εταιρείας Newlight Technologies έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα με μία νέα επαναστατική μέθοδο. Χρησιμοποιώντας τα αέρια του θερμοκηπίου μπορούν να «γεννηθούν» πλαστικά προϊόντα.Πρόκειται για την πρωτοποριακή τεχνολογία «Aircarbon». Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντής της εταιρεία Mark Herrema, η συγκεκριμένη τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα παραγωγής αντικειμένων από αέρια που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή και τα οποία εκλύονται στην ατμόσφαιρα από τα εργοστάσια και τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Η τεχνολογία αποσπά το διοξείδιο του άνθρακα από τον μολυσμένο αέρα, το υγροποιεί και στη συνέχεια αναδιοργανώνει την μοριακή δομή του με τελικό προϊόν ανθρακικά ουδέτερο θερμοπλαστικό υψηλής απόδοσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ