Businessweek: «Μανιακοί» χρήστες μαριχουάνας οι εργαζόμενοι στην Silicon Valley προγραμματιστές, σχεδιαστές κ.α. - iefimerida.gr

Businessweek: «Μανιακοί» χρήστες μαριχουάνας οι εργαζόμενοι στην Silicon Valley προγραμματιστές, σχεδιαστές κ.α.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Bloomberg Businessweek... Άλλος ένας ευρέως διαδεδομένος κοινωνικός στερεότυπος καταρρέει θριαμβευτικά μπροστά στα μάτια της κοινής γνώμης, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του

Η χρήση ινδικής κάνναβης, μαριχουάνας και άλλων ομοειδών «χορταρικών» δεν αποτελεί προνόμιο των ανέργων και ρέμπελων της κοινωνίας, αλλά των πετυχημένων, «εργασιομανών» θυμάτων της, με πρώτους απ΄ όλους τους σπασίκλες «κομπιουτεράδες».Σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας στο Bloomberg's Businessweek, το τίμημα της φυσικής κόπωσης που προϋποθέτει η ακατάπαυστη γραφή κώδικα έχει μετουσιώσει τους εργαζόμενους στην περίφημη Κοιλάδα του Πυριτίου σε Νο. 1 πελάτες της βιομηχανίας ιατρικής μαριχουάνας.

Μόνο στο Σαν Χοσέ, το οποίο χαρακτηρίζεται από το Businessweek ως η «Μέκκα της ιατρικής χρήσης μαριχουάνας», καθώς στα 285 τετραγωνικά χιλιόμετρα που καταλαμβάνει η πόλη υπάρχουν 106 σημεία νόμιμης παροχής ιατρικής μαριχουάνας για τους 967.000 κατοίκους της.

Σύμφωνα με στοιχεία από ένα μονάχα τέτοιο σημείο διάθεσης, το Κέντρο Υγείας Πάλαταϊβ, το 40% των πελατών προέρχεται από το εργατικό δυναμικό στον τομέα των τεχνολογιών hardware και software: μηχανικοί και ακόμη περισσότεροι προγραμματιστές. Πράγμα φυσικό, καθώς το Κέντρο βρίσκεται κοντά σε μεγάλες εταιρείες όπως οι Cisco Systems, Google, Adobe Systems, Apple, Ebay και άλλες.

«Όταν είσαι υποχρεωμένος να γράφεις κώδικα επί 15 ώρες την ημέρα κάθε μέρα, με τα χέρια σου να φτάνουν να παθαίνουν αφόρητες κράμπες, η μαριχουάνα είναι το κατ' εξοχήν προϊόν, το οποίο επιτρέπει την ανάκτηση της διανοητικής διαύγειας, καθώς και την ανακούφιση από τους σωματικούς πόνους», σημειώνει ο διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας ΜεντΜαρ.

Το «χόρτο» όμως δεν είναι το μόνο «φάρμακο» για την αντιμετώπιση της εξασθένησης από την ένταση της εργασίας: άλλα διαδεδομένα σκευάσματα είναι τα «έξυπνα» φάρμακα Provigil (Modafinil) και Nuvigil, καθώς και τα Adderall και Ritalin.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ