Απορρίφθηκε η αίτηση Κασιδιάρη για την εξαίρεση των ανακριτριών της ΧΑ - iefimerida.gr

Απορρίφθηκε η αίτηση Κασιδιάρη για την εξαίρεση των ανακριτριών της ΧΑ

kasidiaris
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απερρίφθη η αίτηση του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την εξαίρεση των ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου από την έρευνα της υπόθεσης της ΧΑ.

Συγκεκριμένα σην 250/2014 απόφασή του το Συμβούλιο Εφετών απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι με υπαιτιότητα των ανακριτριών «δημοσιοποιήθηκε ανεπιτρέπτως μέρος του ανακριτικού υλικού», ενώ όπως επισημαίνεται, η υποβολή μήνυσης σε βάρος του δικαστή «δεν συνιστά λόγο εξαιρέσεώς του».

Σύμφωνα με το Συμβούλιο, «από τη συνολική εκτίμηση των ισχυρισμών τόσο του αιτούντα όσο και των ανακριτριών» δεν προκύπτει οποιαδήποτε προτίμηση υπέρ ή κατά συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος ή ενέργεια που να συνδέεται με συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ζητούσε την εξαίρεση της κ. Κλάπα, καθώς όπως υποστήριζε, η δικαστική λειτουργός «παρασιώπησε τις ιδιαίτερες και στενές σχέσεις και το σημαίνοντα πολιτικό ρόλο του συζύγου της με τους πολιτικούς μας διώκτες». Παράλληλα τής καταλόγιζε ότι είναι «ταυτισμένη με το ιδεολογικό υπόβαθρο του κόμματος του συζύγου της » (ΔΗΜΑΡ).

Σύμφωνα με τον υπόδικο βουλευτή, οι δύο ανακρίτριες «ουδόλως ενήργησαν [...] να διασφαλίσουν τη μυστικότητα της ανακρίσεως», ενώ κατά το ανακριτικό έργο διακατέχονταν από μεροληψία «ως προκύπτει από την πανομοιότυπη φρασεολογία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ