Ποιες είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για να επιτελέσει ένας δημοσιογράφος ανεμπόδιστα το έργο του [βίντεο] - iefimerida.gr

Ποιες είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για να επιτελέσει ένας δημοσιογράφος ανεμπόδιστα το έργο του [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτενή αναφορά, σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης σε ολόκληρο τον κόσμο, δημοσίευσε η οργάνωση «Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα», καταρτίζοντας μία λίστα 180 χωρών. Τις κατατάσσει ανάλογα με την ικανότητα των δημοσιογράφων της να εργαστούν δίχως παρεμβολές ή οποιουδήποτε τύπου απειλές.

Χώρες παραδοσιακά ψηλά στην κατάταξη, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο – έπειτα από τις αποκαλύψεις των Έντουαρντ Σνόουντεν και Γκλεν Γκρίνγουολντ, σχετικά με τα προγράμματα κατασκοπείας των μυστικών υπηρεσιών NSA και GCHQ, με στόχο «πληροφοριοδότες», χάκερς και δημοσιογράφους –, φιγουράρουν, πλέον, χαμηλά στη λίστα.

Ποιοι είναι, όμως, οι καλύτεροι και οι χειρότεροι τόποι πάνω στον πλανήτη, για να ασκήσει κανείς ελεύθερα το επάγγελμα/λειτούργημα του δημοσιογράφου;

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ