Ρατσιστικό παραλήρημα στη Βουλή από τον Αρβανίτη της ΧΑ και καβγάς με τον Λυκούδη - iefimerida.gr

Ρατσιστικό παραλήρημα στη Βουλή από τον Αρβανίτη της ΧΑ και καβγάς με τον Λυκούδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η λέξη «λαθρομετανάστες» που χρησιμοποίησε ένας εκπρόσωπος των συνοριοφυλάκων, στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του Νίκου Δένδια, για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας, έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση. Η αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Αγγελική Αργυρόπουλου-Χρυσοχοΐδου παρενέβη λέγοντας: «Σεβαστείτε την ηλικία μου, το έργο μου, την εμπειρία 35 χρόνων και μην χρησιμοποιείτε εδώ μέσα την λέξη ''λαθρομετανάστης''. Μπορείτε να τους πείτε παράνομους μετανάστες, μετανάστες χωρίς χαρτιά, αλλά όχι λαθρομετανάστες».Ο βουλευτής της Χρύσης Αύγης, Μιχάλης Αρβανίτης βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στην κ.Αργυροπούλου «Ποια είσαι εσύ που θα μας πεις πώς θα μιλάμε; Λαθραίοι είναι και με λαθραίο τρόπο μπήκαν», της είπε σε εντονο ύφος και η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ακόμα περισσότερο, με την παρέμβαση και του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη. «Να ανακληθεί στην τάξη ο συνάδελφος. Δεν επιτρέπεται να παριστάνει τον συμβουλάτορα της ελληνικής γλώσσας».

Για να ακολουθήσει η συγκεκριμένη στιχομυθία:

Αρβανίτης: Άντε ρε. Ποιος είσαι εσύ που θα μας δώσεις μαθήματα;
Λυκούδης: Με ενοχλεί ότι διακόψετε και με ενοχλεί ο έκδηλος ρατσισμός σας.
Βιρβιδάκης (Πρόεδρος Επιτροπής): Παρακαλώ, ησυχία. Να παρέμβει η Αστυνομία... των συνδικαλιστών.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, και ενώ επιχείρησε να παρέμβει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, ο βουλευτής της ΧΑ Δημήτρης Κουκούτσης τον «έκοψε» λέγοντας: «Μιλάτε κι εσείς, που με δυο σφαλιάρες στην ΕΑΤ-ΕΣΑ τα ξερνάγατε όλα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ