Το πρώτο θέρετρο για σκι στη Βόρεια Κορέα, ίδρυσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν - iefimerida.gr

Το πρώτο θέρετρο για σκι στη Βόρεια Κορέα, ίδρυσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Το πρώτο θέρετρο για σκι στη Βόρεια Κορέα ίδρυσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βόρεια Κορέα είναι γνωστή για τις ύποπτα καταπιεστικές πρακτικές της και το στρατιωτικό νόμο, αλλά όχι για τα χειμερινά της σπορ. Αυτό, ωστόσο, αποφάσισε να ανατρέψει ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν, ιδρύοντας το πρώτο θέρετρο για σκι στη χώρα.

Το νεόδμητο θέρετρο Μασικ Πας είναι «ο πιο εξωτικός προορισμός για σκι στη Γη» σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και σίγουρα ο πιο αμφιλεγόμενος. Η Λούσι Γουίλιαμσον του BBC, βρέθηκε εκεί και μίλησε με τους τουρίστες που το επισκέφθηκαν.

Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χαλαρώσει κανείς στη Βόρεια Κορέα. Eτσι, σε μια κοινωνία που βασανίζεται από τις πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις, ο νέος ηγέτης της χώρας, έκανε τις εγκαταστάσεις αναψυχής προτεραιότητα .

Αφότου ανήλθε στην εξουσία, έχει ιδρύσει ένα υδάτινο πάρκο και ένα δελφινάριο, ενώ κάλεσε και μια ομάδα Αμερικανών σταρ του μπάσκετ. Τώρα, άνοιξε και ένα χιονοδρομικό κέντρο .

Οι επισκέπτες λένε ότι το θέρετρο Μασικ Πας είναι προσβάσιμο, μέσω ενός οδοφράγματος στρατιωτικού τύπου και ο επισκέπτης παίρνει τρεις διαφορετικά τελεφερίκ για να φτάσει στην κορυφή της πλαγιάς.

Η επίσκεψη στο χιονοδρομικό περιορίζεται στους ελίτ της Βόρειας Κορέας, ωστόσο η κυβέρνησή τους ελπίζει να προσελκύσει και ξένους τουρίστες. Ετσι, υπάρχουν ενδείξεις στην αγγλική γλώσσα, αλκοόλ και δυτικό μενού.

Η Τζίν Λι, δημοσιογράφος στη Βόρεια Κορέα ήταν μία από τις πρώτες που επισκέφθηκαν τις πλαγιές: «Hταν σουρεαλιστικό, πολύ περίεργο. Υπάρχει πολύ μικρή απόσταση μεταξύ της Πιονγιάνγκ και του θέρετρου, δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα αντίθεση»

«Εχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα σε αυτό το θέρετρο. Αυτό που με εξέπληξε ήταν το πόσο καλά έχει κατασκευαστεί, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η κατασκευή του κράτησε μόλις 10 μήνες».

Επίσης, αντίθετα με την υπόλοιπη χώρα, στο θέρετρο, ακόμα και οι κάτοικοι της χώρας νιώθουν πιο άνετοι και πιο ελεύθεροι: «Eίναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε τους ντόπιους, ακόμα και αν δεν μπορείτε να δείτε όλη τη χώρα και είναι σημαντικό για τους Βορειοκορεάτες να γνωρίσουν άλλους λαούς. Δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς φίλους στη Βόρεια Κορέα, αλλά ο αθλητισμός υπερβαίνει όλα τά εμπόδια.»

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η Τζιν Λι, το χιονοδρομικό κέντρο δίνει στους επισκέπτες και τους ντόπιους μία ασυνήθιστη ελευθερία, για να αλληλεπιδράσουν: «Kανονικά, όταν θα πάτε στη Βόρεια Κορέα, είναι δύσκολο να πείσετε τους ντόπιους να μιλήσουν, αλλά, στην προκειμένη περίπτωση κυριολεκτικά με κυνηγούσαν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ