To Mazda MX-5, το αυτοκίνητο που λάνσαρε εκ νέου τα μικρά ρόουντστερ, έγινε 25 - iefimerida.gr

To Mazda MX-5, το αυτοκίνητο που λάνσαρε εκ νέου τα μικρά ρόουντστερ, έγινε 25

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην έκθεση του Σικάγο το 1989, πριν από 25 χρόνια δηλαδή, κανείς δεν θα πίστευε πως το μικρό ανοιχτό διθέσιο σπορ μοντέλο που παρουσίασε η Mazda ήταν τόσο σημαντικό. Κι όμως το MX-5 όπως ονομαζόταν γενικά, το Miata για τις ΗΠΑ και το Eunos roadster για την Ιαπωνία, έχει γράψει μέχρι στιγμής τη δική του ιστορία και συνεχίζει, μιας και σχετικά σύντομα αναμένεται η καινούργια, 4η κατά σειρά, γενιά του.

Το μικρό διθέσιο και ανοιχτό Mazda αποδείχθηκε σημαντικό γιατί ουσιαστικά δημιούργησε εκ νέου την κατηγορία των προσιτών ρόουντσερ, που τότε, στα τέλη της δεκαετίας του '80, ήταν ξεχασμένη από εταιρείες και αγοραστές. Μάλιστα όχι μόνο την έφερε και πάλι στο προσκήνιο αλλά την εξέλιξε, καθότι ήταν αξιόπιστο και πρακτικό, σπορτίφ και διασκεδαστικό.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν προκύψει 3 γενιές MX-5, όλες πιστές στην αρχική φιλοσοφία που οι Ιάπωνες ονομάζουν Jinba Ittai (αναβάτης και άλογο είναι ένα), ενώ προκειμένου να γιορτάσει αυτό το ¼ του αιώνα η Mazda δημιούργησε ένα ειδικό site (http://www.mazda.com/mazdaspirit/craftmanship/mx-5/mx-5_25th/) καθώς και ένα επετειακό βίντεο που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο Mazda
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ