Η ΝΔ προειδοποιεί: Αν δεν αποσυρθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης, θα αρχίσουν οι επιθέσεις εναντίον του - iefimerida.gr

Η ΝΔ προειδοποιεί: Αν δεν αποσυρθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης, θα αρχίσουν οι επιθέσεις εναντίον του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβληματισμένο για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί η «αντάρτικη» υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη, στον δήμο της Αθήνας, δείχνει το Μέγαρο Μαξίμου που διαχειρίζεται το μεγάλο αυτό αγκάθι, στην μάχη της πρωτεύουσας.

Η ΝΔ φοβάται την ήττα στον Δήμο Αθήνας

Το Μέγαρο Μαξίμου φοβάται ότι με τον κατακερματισμό των δυνάμεων της κεντροδεξιάς, δημιουργείται το ενδεχόμενο να μην περάσει κανένας από τους υποψηφίους Αρη Σπηλιωτόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη, στο δεύτερο γύρο για τον Δήμο της Αθήνας, και να γίνει η επαναληπτική εκλογή ανάμεσα στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον Ηλία Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή, ο οποίος, επίσης, από τον ευρύτερο δεξιό χώρο «ψαρεύει» ψήφους.

Η ανακοίνωση δεν προετοιμάστηκε σωστά

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αρη Σπηλιωτόπουλου δεν είχε προετοιμαστεί επικοινωνιακά και προηγήθηκαν διαρροές σε site από το Μέγαρο Μαξίμου, για να ακολουθήσει η επίσημη δήλωση από τον κ. Σπηλιωτόπουλο. Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά τον κ. Σπηλιωτόπουλο, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ο κ. Κακλαμάνης.

Η είδηση βρήκε τον κ. Σαμαρά στη Βουλή, όπου συνομιλούσε με βουλευτές του στο καφενείο και φάνηκε ότι δεν το περίμενε. Οταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με την κατάθεση της υποψηφιότητας του Νικήτα Κακλαμάνη, απάντησε σιβυλλικά «Όποιος καταθέτει, καταθέτει» και έψαχνε να βρει τηλέφωνο -καθώς τα κινητά δεν πιάνουν- για να μιλήσει με τους συνεργάτες του.

Ο Σαμαράς θα αναλάβει πρωτοβουλία
Το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται, τώρα, σε μια πιο επιθετική πολιτική, έναντι της υποψηφιότητας Κακλαμάνη, αν ο πρώην δήμαρχος επιμείνει και δεν αποσυρθεί από την κούρσα της διεκδίκησης, ενός κρισιμότατου Δήμου για τη ΝΔ.
Τον χειρισμό για να μεταπεισθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης τον έχει αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναλάβει -σύντομα- πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr

Απέσυραν τον «μπαμπούλα» της διαγραφής
Προς το παρόν: η ΝΔ και τα στελέχη της κρατούν στάση αναμονής, αποφεύγουν τις επιθέσεις προς τον πρώην δήμαρχο της Αθήνας και έχουν αποσύρει τον «μπαμπούλα» της διαγραφής, αφού ενδεχόμενη διαγραφή του κ. Κακλαμάνη θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην πλειοψηφία, σε μια στιγμή που η κυβέρνηση έχει οριακή -σχεδόν- πλειοψηφία στη βουλή.
Δεν είναι τυχαίο ότι το πρωί της Πέμπτης, ο επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού της, ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε «επιτυχημένη» τη θητεία του Νικήτα Κακλαμάνη στον Δήμο της Αθήνας, πλέκοντας το εγκώμιό του.

Αν δεν αποσυρθεί, θα ξεκινήσουν οι επιθέσεις
Σε περίπτωση, πάντως, που ο κ. Κακλαμάνης επιμείνει στην «αντάρτικη» υποψηφιότητά του, η ΝΔ θα αλλάξει στρατηγική και αναμένεται να επιτεθεί πολιτικά στον πρώην δήμαρχο, χωρίς όμως να τον σπρώξει και εκτός κόμματος. Πρόκειται για μια ισορροπία τρόμου, αφού θα πρέπει οι επιθέσεις εναντίον του να βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και να μην οδηγήσουν σε επικίνδυνες πολιτικές παρενέργειες.
Παρασκηνιακά, πάντως, η ΝΔ προσπαθεί να αποθαρρύνει όλα τα στελέχη που συμμετείχαν στο δημοτικό ψηφοδέλτιο του κ. Κακλαμάνη στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, ώστε να τον απομονώσουν και να του αποδυναμώσουν τον μηχανισμό.

Τι του έταξε ο Πρωθυπουργός

Την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Κακλαμάνη. Όπως διαρρέει το περιβάλλον του υποψηφίου δημάρχου, ο κ. Σαμαράς του πρότεινε να αποσυρθεί και του υποσχέθηκε υπουργείο στον ανασχηματισμό -να επιλέξει μεταξύ τριών χαρτοφυλακίων. Ο κ. Κακλαμάνης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνήθηκε και επέμεινε ότι θέλει να διεκδικήσει τον Δήμο.Τους τρεις τελευταίους μήνες είχαν γίνει διάφορες δημοσκοπήσεις, που όλες τους έδειχναν ότι ο κ. Κακλαμάνης πηγαίνει καλά, άλλωστε και στις τελευταίες εκλογές ήταν στις πρώτες θέσεις στον Δήμο της Αθήνας.

Το περασμένο Σάββατο έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία μετείχαν και οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Αβραμόπουλος, οι οποίοι επίσης τάχθηκαν υπέρ του κ. Σπηλιωτόπουλου. Την Τρίτη το μεσημέρι έγινε νέα κλειστή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του, που πήραν την τελική απόφαση και ενημέρωσαν τον κ. Σπηλιωτόπουλο, ενώ παράλληλα άρχισαν τις διαρροές.

Τι απάντησε ο Κακλαμάνης στον Μπούρα

Μετά την λήψη της οριστικής απόφασης, το τηλεφώνημα στον κ. Κακλαμάνη ανέλαβε να κάνει ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Κωνσταντίνος Μπούρας ο οποίος του ανακοίνωσε το όνομα του Αρη Σπηλιωτόπουλου. «Δεν περίμενα να με πάρεις εσύ, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος, με εκείνον συνομίλησα» είπε πικραμένος ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ