Ο Αγγελος Τόλκας new entry στο παπανδρεϊκό στερέωμα - iefimerida.gr

Ο Αγγελος Τόλκας new entry στο παπανδρεϊκό στερέωμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα 31 του βουλευτής και στα 33 υφυπουργός. Ο Αγγελος Τόλκας, δικηγόρος, βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ από το 2009 ορκίστηκε σήμερα υφυπουργός Επικρατείας και θα ριχτεί υπό τις οδηγίες του υπουργού Ηλία Μόσιαλου στη μάχη για τη διαμόρφωση της δημόσιας κυβερνητικής εικόνας (ως αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος).
Αγνωστος στο ευρύ κοινό, ο κ. Τόλκας, έχει σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, αρκετά κομματικά εύσημα από την ηλικία των 18 ετών όταν εντάχθηκε ενεργά στη φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) στη Νομική Θεσσαλονίκης όπου σπούδαζε. Η φήμη μάλιστα ότι κάποια στιγμή υπήρξε και αρραβωνιασμένος με την κόρη του υπουργού Χάρη Καστανίδη, διαψεύστηκε με τη διευκρίνιση ότι απλώς υπήρξαν συμφοιτητές.

Η επιλογή του από το Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη καθώς, εκτός των άλλων, διαταράσσει και την κομματική επετηρίδα.

Η ιστοσελίδα του περιλαμβάνει το ακόλουθο βιογραφικό:
Ο Αγγελος γεννήθηκε το 1978 στη Νάουσα όπου ζει κι εργάζεται ως Δικηγόρος.Πατέρας του είναι ο γεωπόνος Χαράλαμπος Τόλκας και μητέρα του η δασκάλα Τσιάκαλου Ευγενία. Εχει δύο αδέλφια.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Δικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου στο Δ.Π.Θ.

Εχει δημοσιεύσει εργασίες για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, το Εμπορικό Σήμα, την Απελευθέρωση της Αγοράς Ενέργειας και την Κρατική Χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Φοιτητικό Κίνημα – Δομές Νεολαίας
Από το 1997 υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος και διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΑΣΠ Νομικής ΑΠΘ καθώς και της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής στη Σύγκλητο, στην Κοσμητεία, στο Δ.Σ. Τμήματος Νομικής, στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Εχει αναπτύξει προγράμματα εθελοντισμού, πρωτοβουλίας και συμμετοχής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Διετέλεσε για 3 χρόνια Πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη (AEGEE) με παρουσία σε συνέδρια και σεμινάρια στο Βέλγιο, τη Δανία, την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τα Σκόπια, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Πήρε μέρος, ως μέλος των εθνικών αντιπροσωπειών του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, στις πανευρωπαϊκές συναντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάρτιση της "Λευκής Βίβλου" για τη Νεολαία.
Είχε ενεργή ανάμειξη στη διαδικασία συγκρότησης των τοπικών συμβουλίων νεολαίας τόσο σε εθνικό όσο και σε νομαρχιακό επίπεδο ενώ από το 2002 έως το 2004 υπήρξε μέλος της επιτροπής Νεολαίας και Ανταλλαγών του Δήμου Νάουσας. Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά.

Πολιτική Δράση
Δραστηριοποιήθηκε στον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ στην κατάρτιση του προγράμματος για την εκπαίδευση.
Το 2006 συμμετέχει για πρώτη φορά στις νομαρχιακές εκλογές σε ηλικία 28 χρονών και κατατάσσεται πρώτος αναπληρωματικός Νομαρχιακός Σύμβουλος με 2700 ψήφους.

Στις 19 Αυγούστου 2007 λαμβάνει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και συμμετέχει στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου ως ο νεότερος υποψήφιος βουλευτής που συμμετείχε ποτέ σε ψηφοδέλτιο του νομού Ημαθίας συγκεντρώνοντας 7.500 ψήφους.

Το Νοέμβριο του 2007 συμμετέχει με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Συνεδρίου στην Ομάδα Διαλόγου και Προώθησης Θέσεων.
Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας ανέπτυξε δράσεις και προτάσεις τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ