Θαύμα: Με την κρίση οι Ελληνες άρχισαν να πηγαίνουν πιο συχνά στα Μουσεία - iefimerida.gr

Θαύμα: Με την κρίση οι Ελληνες άρχισαν να πηγαίνουν πιο συχνά στα Μουσεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτι μαγικό συμβαίνει στην Αθήνα της κρίσης και του τέλους των ψευδαισθήσεων περί χλιδής και λάθος ευζωίας. Σύμφωνα με την Ερευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών σε μουσεία κατά 17,5% και των εισπράξεων κατά 28,2% κατά τον Οκτώβριο του 2013, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
Παρόµοια τάση παρατηρείται και στους αρχαιολογικούς χώρους, όπου εµφανίζεται αύξηση των επισκεπτών κατά 20,5% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων σε ποσοστό 16,7% σε σχέση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2012. Βέβαια στην αύξηση αυτή πρέπει να έχει συμβάλλει και η επέκταση της περιόδου διακοπών των ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Στο πρώτο δεκάµηνο του 2013, υπήρξε αύξηση κατά 15,7% στους επισκέπτες των µουσείων και οµοίως αύξηση κατά 14,5% στις εισπράξεις σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Οι αριθµοί των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το ίδιο χρονικό διάστηµα του 2013, εµφανίζουν αύξηση κατά 23%, ενώ αντίστοιχη αύξηση κατά 17,4% εµφανίζεται και στις εισπράξεις σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ