Η όμορφη δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αγλαϊα Κυρίτση, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - iefimerida.gr

Η όμορφη δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αγλαϊα Κυρίτση, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αγλαΐα Κυρίτση έχει συνδεθεί με τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, παρουσιάζοντας μέχρι σήμερα το δελτίο ειδήσεών τους, ενώ «ρίχνεται» στη μάχη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσιογράφος είναι κόρη του αγωνιστή της Αριστεράς, ΕΛΑΣίτη και «Μακρονησιώτη» Λάζαρου Κυρίτση, και μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών για την απόφασή της.
Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι ήταν έκπληξη η πρόταση που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί γιατί δέχτηκε:
«Γιατί οι αγώνες μας πίστευα και πιστεύω ότι πρέπει να ναι μετωπικοί. Εχω τη γνώμη, ιδίως μετά τα όσα βιώνουμε τα τελευταία, χρόνια με τις κυβερνήσεις τού «ναι σε όλα» και της νέας υποτέλειας στην Ε.Ε. και την τρόικα, τις αντιλαϊκές πολιτικές και την αποδόμηση ακόμη και της πιο μικρής κατάκτησης των εργαζομένων, ότι τα πράγματα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρα.
Κι ακόμη περισσότερο για όσα μάθαμε από τους δικούς μας, όπως τα βιώσαμε και οι ίδιοι από παιδιά στην οικογένειά μας, στα πέτρινα χρόνια της καταδίωξης των κομμουνιστών και κάθε δημοκράτη ή πατριώτη, πως είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα καθενός μας να στέκεται, με ελεύθερη σκέψη και προσωπικότητα πλάι σε ό,τι του δίδαξαν οι κοινοί και λεβέντικοι αγώνες για τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και τον σοσιαλισμό, «το δίκιο και τη λευτεριά» όπως λένε και τα τραγούδια μας».
Η Αγλαϊα Κυρίτση δηλώνει ότι δεν είναι οργανωμένη στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε σε άλλο κόμμα. «Σε όσους, δε, έσπευσαν να με κατακρίνουν, έχω να πω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν και ότι ''έχω κι εγώ κοιτάξει μες στα μάτια λογής λογής μονόφθαλμους'', μα δεν θέλω να χάσω τη γνώση και την αλήθεια μέσα από τους μετωπικούς αγώνες. Αναρωτιέμαι, άραγε να ξέμαθαν οι σύντροφοί μου; Ξέρω όμως πως κάποια στιγμή θα διαπιστώσουν πως η αλήθεια δεν είναι ύποπτη...» λέει.

Η δημοσιογράφος αναφέρει επίσης ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΡΤ θα ξανανοίξει:

«Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια πολιτική απόφαση και με πολιτική απόφαση θα ξανανοίξει. Οχι φυσικά με την υπάρχουσα κυβέρνηση, υπόδουλη στις μνημονιακές πολιτικές. Γιατί τον δρόμο του ξεπουλήματος της ΕΡΤ ακολουθούν ήδη κι άλλες επιχειρήσεις. Η ανατροπή είναι η λύση και σ' αυτόν τον στόχο θέλουμε να συσπειρώσουμε κάθε έντιμο συμπατριώτη μας, κάθε άνθρωπο που σκέφτεται ελεύθερα...».

Η Αγλαία Κυρίτση, μπροστά στην είσοδο της ΕΡΤ, παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων, τον περασμένο χειμώνα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ