Στην Ελλάδα υπάρχουν εννέα (!) ελληνικές επιχειρήσεις αεροδιαστημικής [εικόνες] - iefimerida.gr

Στην Ελλάδα υπάρχουν εννέα (!) ελληνικές επιχειρήσεις αεροδιαστημικής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ελληνική επιχειρηματική αποστολή αεροδιαστημικής στο Ισραήλ, η οποία διοργανώθηκε υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ).

Με αποστολή να τοποθετήσει την Ελλάδα στο χάρτη των χωρών που αναπτύσσουν διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές, ώστε να προσελκύσει σημαντική ερευνητική και επιχειρηματική δραστηριότητα, το si-Cluster, επιδιώκει να αποτελέσει ένα cluster παγκόσμιας κλάσης, ικανού να απορροφά, να διατηρεί και να ενισχύει το πνευματικό κεφάλαιο που αναπτύσσεται στην τοπική διαστημική βιομηχανία.

Ο Ελληνικός Συνεργατικός Σχηματισμός Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (si-Cluster) είναι ένα δυναμικό και σταθερά αναπτυσσόμενο βιομηχανικό cluster καινοτομίας στην Ελλάδα, στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών.

Το si-Cluster αποτελείται από τον Φορέα Αρωγό (Corallia), τη Βιομηχανική Ένωση (ΕΒΙΔΙΤΕ) και περισσότερα από 20 βιομηχανικά μέλη, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων επιχειρήσεων και ΜΜΕ, ενώ πέρα από τη βιομηχανική του βάση, ισχυροποιούνται οι δεσμοί συνεργασίας του με όλους τους παράγοντες του οικοσυστήματος της καινοτομίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, ερευνητικών κέντρων, δικτύων και ενώσεων, εθνικών, ευρωπαϊκών, και περιφερειακών αρχών καθώς και άλλων εμπλεκομένων φορέων σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, όπως αυτή του τομέα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο si-cluster.gr, στην αποστολή συμμετείχαν η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ και: AerospaceVentures, European Sensor Systems, Geosystems Hellas, Inasco, Irida Labs, Planetek Hellas, Prisma Electronics, Teletel, και TerraSpatium.Η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε στο συνέδριο αεροδιαστημικής «Ilan Ramon» και μεταξύ άλλων, είχε συναντήσεις με τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες αεροδιαστημικής τεχνολογίας του Ισραήλ, τις Rafael, Elbit και IAI, οι οποίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες της ελληνικής βιομηχανίας, γεγονός που έθεσε επί τάπητος θέματα αμοιβαίας συνεργασίας. Οι ισραηλινές εταιρείες, ήδη, προγραμμάτισαν επισκέψεις στελεχών τους στην Ελλάδα, στο άμεσο μέλλον.

Ειδικότερα, σε συνάντηση με τη μεγάλη ισραηλινή αεροδιαστημική βιομηχανία Rafael στη Χάιφα, διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας σε τέσσερις τομείς: συστήματα πρόωσης, σύνθετα υλικά, εξελιγμένοι αισθητήρες και ηλεκτρονικά συστήματα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του si-Cluster, παρείχε πλήρη ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τη δυναμική της ελληνικής βιομηχανίας, με στόχο την ανάδειξη των εθνικών στρατηγικών αναπτυξιακών στόχων και την καλλιέργεια συνεργειών με ισραηλινές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο δρ. Αθανάσιος Πότσης, πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤΕ και μέλος του συντονιστικού συμβουλίου του si-Cluster, ανέδειξε το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας στον κλάδο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας.

Στην Ελλάδα υπάρχουν εννέα (!) ελληνικές επιχειρήσεις αεροδιαστημικής [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Στην Ελλάδα υπάρχουν εννέα (!) ελληνικές επιχειρήσεις αεροδιαστημικής [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ