Πυροτεχνουργοί και Αντιτρομοκρατική ανακάλυψαν τον κρατήρα από τη ρουκέτα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών - iefimerida.gr

Πυροτεχνουργοί και Αντιτρομοκρατική ανακάλυψαν τον κρατήρα από τη ρουκέτα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπολείμματα ρουκέτας, καθώς και έναν κρατήρα στο έδαφος, στο σημείο όπου «προσγειώθηκε», εντόπισαν στη Βαρυπόμπη κλιμάκια του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής. Ο συναγερμός σήμανε μετά την αναφορά στην προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, όπου γινόταν λόγος για αποτυχημένη επίθεση στην Mercedes - Benz στην Βαρυπόμπη με ρουκέτα. Και μπορεί η ρουκέτα να στόχευε τα γραφεία της Mercedes, τελικά όμως, απ' ό,τι φαίνεται έσκασε ανάμεσα σε δύο κατοικημένα σπίτια.

Ο κρατήρας εντοπίστηκε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, επί της οδού Χρυσάμπου, περίπου 200 με 300 μέτρα πίσω από την αντιπροσωπεία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου, το περιστατικό -το οποίο όπως καταγγέλλει η Οργάνωση στην προκήρυξή της συγκαλύφθηκε από τις αρχές- σημειώθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 2014, λίγο πριν από τις 23.00 το βράδυ, όπως ακριβώς περιγράφεται στην προκήρυξη.

Ο αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι βρήκε έναν μακρύ πράσινο σωλήνα με τέσσερα πτερύγια. Αμέσως ειδοποίησε τις αρχές και λίγο αργότερα στο σημείο έφθασαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι όμως του είπαν ότι δεν ήταν κάτι σημαντικό και ότι επρόκειτο για βεγγαλικό. Αλλοι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι ανησύχησαν από ένα δυνατό κρότο και αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι στην προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής :

«...στο πλαίσιο εκστρατείας εναντίον της Γερμανικής καπιταλιστικής μηχανής, επιλέξαμε να βάλουμε με εκτοξευτήρα ρουκετών κατά των κτηριακών εγκαταστάσεων της Mercedes - Benz που βρίσκονται στη περιοχή της Βαρυμπόμπης.
Την Κυριακή 12-01-14 και ώρα περίπου 23.00 καταφέραμε να προσεγγίσουμε το στόχο χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί κι αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να μην έχουμε μια επανάληψη της περσινής ατυχίας έξω απ' τα γραφεία της Ν.Δ. παρά το γεγονός ότι πλησιάσαμε αυτό το ενδεχόμενο. Και αυτό γιατί και η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά των γραφείων της Mercedes απέτυχε και πάλι λόγω αστοχίας υλικού, όμως αυτή τη φορά επιστρατεύθηκε και η δεύτερη ρουκέτα που φέραμε μαζί μας και η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή.

Το γεγονός ότι ακόμα κι όταν γράφεται αυτό το κείμενο η επίθεσή μας αυτή δεν έχει γίνει – με οποιονδήποτε τρόπο – γνωστή στις διωκτικές αρχές και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα: είτε έχει γίνει μια άθλια απόπειρα συγκάλυψης της ενέργειας (η οποία θα διαφανεί τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης) είτε λόγω δικής μας λανθασμένης επιλογής σημείου βολής (πιθανόν μακριά απ' το στόχο) η ρουκέτα δεν διένυσε την επιθυμητή απόσταση και βρίσκεται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της Mercedes - Benz».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ