Αλβανία: Η χώρα που δεν έζησα – Φωτογράφος που ζει στην Ελλάδα επιστρέφει στη γενέτειρά του για να τη «γνωρίσει» [εικόνες] - iefimerida.gr

Αλβανία: Η χώρα που δεν έζησα – Φωτογράφος που ζει στην Ελλάδα επιστρέφει στη γενέτειρά του για να τη «γνωρίσει» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Enri Canaj γεννήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας το 1980 και μετακόμισε στην Ελλάδα το 1991, αμέσως μετά το άνοιγμα των συνόρων. Η έδρα του είναι η Αθήνα όπου καλύπτει με το φακό του τις ιστορίες στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Από το 2008, υπήρξε ανεξάρτητος φωτογράφος για μεγάλες εκδόσεις , όπως το περιοδικό Time Lightbox , Newsweek , Le Monde Diplomatique (γερμανική έκδοση), αλλά και πολλά γνωστά ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες.

Ωστόσο για πολλούς το όνομά του ταυτίστηκε με το πρότζεκτ «Shadows in Greece» όπου κατέγραψε τις σκιές που ζουν στα στενά της πόλης, αστέγους, ναρκομανείς, μετανάστες, εγκληματίες και πόρνες.

Ο Enri ταξίδεψε πρόσφατα στην πατρίδα του την Αλβανία για να ανακαλύψει και να απαθανατίσει τη χώρα όπου γεννήθηκε, αλλά δεν έζησε, τους ανθρώπους, τις συνήθειές τους και τον πολιτισμό τους.

Οι ασπρόμαυρες εικόνες του νέου του πρότζεκτ με τίτλο «Albania – A Homecoming», ζωντανεύουν με συγκίνηση και νοσταλγία, τόσο τις δικές του μνήμες όσο και τις ιστορίες των ανθρώπων που συνάντησε. Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από τον ιστότοπο του φωτογράφου www.enricanaj.com/albania-a-homecoming:

Στις κηδείες, άντρες και γυναίκες θρηνούν χωριστά

Δίδυμα κορίτσιαΠατέρας πάει στη δουλειά παρέα με το γιο τουΤο σπίτι όπου μεγάλωσε ο φωτογράφοςΜια νύφη κλαίει διότι θα μεταναστεύσει στη χώρα του συζύγουΚουζίνα στο παλιό σπίτι μιας εξαμελούς οικογένειαςΜικροπωλητές στην παραλίαΗ κοινότητα Ρομά οριοθετείται με οδόφραγμα από πόρτεςΏρα προσευχής σε ένα τζαμίΜαγαζί με νυφικά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ