Σεράνο: Η τραγουδίστρια που συγκλόνισε την Αθήνα, γoήτευσε τον Παπανδρέου και για χάρη της έφτιαξαν την ομώνυμη πάστα [εικόνα&βίντεο] - iefimerida.gr

Σεράνο: Η τραγουδίστρια που συγκλόνισε την Αθήνα, γoήτευσε τον Παπανδρέου και για χάρη της έφτιαξαν την ομώνυμη πάστα [εικόνα&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πληθωρική ερωτική Μαρία Μάρθα Έστερ Αλντουνάτε ντελ Κάμπο γνωστή ως Ροζίτα Σεράνο, με την υπέροχη φωνή, τάραξε την Αθήνα όχι μόνο με τα τραγούδια της αλλά και με τις κατακτήσεις της. Δεν είναι τυχαίο ότι δημιουργήθηκε μια ειδική σοκολατένια πάστα που πήρε το όνομά της: Η αγαπημένη μας Σεράνο.

Η Ροζίτα Σεράνο, γεννήθηκε στη Βίλια ντερ Μαρ της Χιλής στις 10 Ιουνίου 1914, κόρη διπλωμάτη που ταξίδεψε στην Ευρώπη συνοδεία της μητέρας της και κατόρθωσε να καλλιεργήσει το χάρισμα της φωνής της. Μια βέρα σοπράνο που τραγούδησε στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου, όχι λυρικό θέατρο, αλλά τραγούδια της πατρίδας της με το μοναδικό της πάθος και τη γοητεία που τρέλανε τους πάντες. Μάλιστα, είχε υπογράψει και συμβόλαιο με την γερμανική Telefunken.

Στην Αθήνα ήρθε για πρώτη φορά 1946 για εμφανίσεις στο «Αριζόνα», ενώ ταυτόχρονα συνέδραμε την καλή της φίλη Σοφία Βέμπο σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Δημιουργεί σχέση με τον γνωστό συνθέτη Γιάννη Σπάρτακο κι εκείνος της χαριζει μεγάλες επιτυχίες.Σύμφωνα με το mikros-romios, με μεσολάβηση του σκληρού ναζιστή και θαυμαστή της Joseph Goebbels, δίνει συναυλίες σε ραδιοφωνικές εκπομπές για τη Βέρμαχτ και το 1940 το τραγούδι της «La Paloma» γίνεται το δημοφιλέστερο άκουσμα στη Γερμανία. Η καριέρα της στη ναζιστική Γερμανία τελείωσε άδοξα το 1943, όταν κατά τη διάρκεια περιοδείας στη Σουηδία, κατηγορήθηκε ως «κατάσκοπος», διότι είχε δώσει παράσταση υπέρ των Εβραίων προσφύγων.

Η συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου
Στην Αθήνα επέστρεψε λίγα χρόνια αργότερα το 1951. Περιγράφει γλαφυρά ο mirkos-romios: «Η Σεράνο, οι αδελφές Βέμπο, η τραγουδίστρια της νίκης Σοφία και η αδελφή της Αλίκη, ο Μίμης Τραϊφόρος και ο ενδυματολόγος Σκαλιντώ επήγαν για διασκέδαση στη βίλα του Γεωργίου Παπανδρέου στο Καστρί. Φεύγοντας, ήταν σε ευθυμία, και το ανοιχτό Σεβρολέ που οδηγούσε η Σεράνο έκανε «οχτάρια» μέχρι που έπεσε στα χωράφια. Βγήκε, αλλά φθάνοντας στη Μεταμόρφωση Σωτήρος συγκρούστηκε με σφοδρότητα με το λεωφορείο της γραμμής Μπογιατίου. Οι επιβάτες σώθηκαν με μικροτραυματισμούς, αλλά το γεγονός δημοσιοποιήθηκε υποχρεώνοντας τον Γ. Παπανδρέου να στείλει ακόμη και επιστολή διάψευσης, υποστηρίζοντας πως δεν επρόκειτο για «κραιπάλη» αλλά για ...κοινωνική εκδήλωση!»

Ο Ανδρέας Μάμαλης έγραψε για το περιστατικό στο βιβλίο του «Σοφία Βέμπο η φωνή της Ελλάδας»: «Εκείνο το καλοκαίρι (ΣΣ.: του 1952) βρισκόταν στην Αθήνα η Χιλιανή τραγουδίστρια Ροζίτα Σεράνο*, από την οποία πήρε το όνομά της η γνωστή πάστα σεράνο. Εξαιτίας της τραγουδίστριας αυτής παραλίγο η Ελλάδα να έχανε τη Βέμπο, και να γιατί: Ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, που ως γνωστόν ήταν λάτρης του ωραίου φύλου, είχε καταφέρει τη Σοφία να του πάει στο σπίτι του στο Καστρί την πανέμορφη Σεράνο, κάποια βραδιά που ο μακαρίτης πρόεδρος έδινε πάρτι. Δεν ήταν δύσκολο να την καταφέρει, κι έτσι, μετά την παράσταση, η Βέμπο , η Σεράνο, η Αλίκη, ο Τραϊφόρος και ο ράφτης της Σοφίας Γιώργος Σκαλιντώ ξεκίνησαν με την κουρσάρα της Χιλιανής καλλονής για το καστρί. Στο πάρτι διασκέδασαν, τα ήπιαν, κι όταν κάποια στιγμή ο ασυγκράτητος Παπανδρέου χούφτιασε τη Σεράνο, έγινε το σώσε. Έξαλλη η τραγουδίστρια το ΄βαλε στα πόδια, κι από πίσω η Βέμπο με την ακολουθία της. Κατά την επιστροφή στην Αθήνα, μεθυσμένη καθώς ηταν η Σεράνο κι εκνευρισμένη απ΄το συμβάν, πέταξε την αμαξάρα της πάνω σ΄ένα φιερχόμενο λεωφορείο και την έκανε φυσαρμόνικα, χωρίς, ευτυχώς, να πάθει κανείς τους τίποτα, γεγονός που κατά τη Σοφία οφειλόταν σε θαύμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ