The Intercept -Ποιο είναι το νέο σάιτ που υπόσχεται να φτάσει τις αποκαλύψεις στα άκρα, υπηρετώντας την ανεξάρτητη δημοσιογραφία - iefimerida.gr

The Intercept -Ποιο είναι το νέο σάιτ που υπόσχεται να φτάσει τις αποκαλύψεις στα άκρα, υπηρετώντας την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νέο σαιτ με «δυνατές» υπογραφές έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του και όπως αναφέρει, σκοπεύει να φτάσει στα άκρα όσον αφορά τις αποκαλύψεις που σχετίζονται με τις διαρροές του Edward Snowden, σχετικά με την υπηρεσία εθνικών ασφάλειας (NSA) και όχι μόνο.Σύμφωνα με το digitallife, πίσω από το «The Intercept» βρίσκεται ο 46χρονος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του ebay, Pierre Omidyar που ίδρυσε την εταιρεία First Look Media επενδύοντας 250 εκατ. δολάρια.

Οπως αναφέρει το εισαγωγικό σημείωμα του σάιτ, το «The Intercept» θα καλύψει πολλές βιομηχανίες και θέματα, στο πλαίσιο της αποστολής του να έχει «υπόλογες τις πιο ισχυρές κυβερνητικές και εταιρικές ομάδες» υπονοώντας πως θα υπηρετήσει την «ανεξάρτητη δημοσιογραφία».

Ο πρώην δημοσιογράφος της Guardian, Glenn Greenwald, πρόσωπο-κλειδί όσον αφορά τις δημοσιεύσεις στο αγγλικό μέσο των αποκαλύψεων του πρώην στελέχους της NSA, συμμετέχει στο The Intercept, μαζί με μία δωδεκαμελή, προς το παρόν, ομάδα, που περιλαμβάνει ακόμη τη διάσημη κινηματογραφίστρια Laura Poitras, αλλά και το δημοσιογράφο, ερευνητή και συγγραφέα Jeremy Scahill.

Ο Greenwald ανέφερε, μάλιστα, στο παρελθόν πως διαθέτει τα πλήρη αρχεία που διέρρευσε ο Edward Snowden. Ηδη στα πρώτα του θέματα περιλαμβάνεται ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα σύμφωνα με το οποίο τα προγράμματα επιτήρησης της NSA, έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τον εντοπισμό στόχων των αμερικανικών drones, ενώ σε ένα άλλο guest post ο αμερικανός καλλιτέχνης Trevor Paglen δημοσιεύει αποκλειστικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από εγκαταστάσεις της NSA και άλλων υπηρεσιών πληροφοριών ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αποκαλύψεις σάιτ Edward Snowden The Intercept
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ