Aγρια αντιπαράθεση Γιάννη Ραγκούση με τη Βάσω Παπανδρέου - iefimerida.gr

Aγρια αντιπαράθεση Γιάννη Ραγκούση με τη Βάσω Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε προσωπική αναμέτρηση με τον Γιάννη Ραγκούση μετέτρεψε η Βάσω Παπανδρέου την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων όπου ο Υπουργός Υποδομών παρέστη για να διευκρινίσει την στάση της κυβέρνησης για τα ταξί.

Στο διάδρομο του περιστυλίου διασταυρώθηκαν και χαιρετήθηκαν ψυχρά: "Γειά σου Βάσω". "Γειά σου" ήταν τα μόνα λόγια που αντάλλαξαν. Λίγη ώρα αργότερα, η κα Παπανδρέου - παρότι προεδρεύουσα – εξαπέλυσε από την αρχή δριμύτατη επίθεση κατά του Γιάννη Ραγκούση ζητώντας διευκρινίσεις. "Eν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου έχουμε αυτή τη χαοτική κατασταση. Είναι πλήγμα για την εικόνα της χώρας διεθνώς , ταλαιπωρούνται οι πολίτες και οι τουρίστες. Κακώς άνοιξε το θέμα" είπε η Βάσω Παπανδρέου και συνέχισε: «Θέλουμε να ακούσουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης. Έχετε πει για διάλογο αλλά θα πρέπει να τελειώσει σύντομα για να λήξει αυτό το σημαντικό θέμα γιατί δυσφημιζόμαστε ως χώρα. Θέλουμε να μάθουμε ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα σας και οι προτάσεις σας και ελπίζουμε να λυθεί... χθες!".

Ο υπουργός πήρε το λόγο και εξήγησε τη θέση του, αποδομώντας τα επιχειρήματα των ταξιτζήδων - αλλά και βουλευτών όλων των παρατάξεων ακόμη και του ΠΑΣΟΚ – περί πληθυσμιακών κριτηρίων και ευρωπαϊκών προτύπων. "Είμαστε συμνεπείς ή όχι με τις αποφάσεις μας;" διερωτήθηκε ο κ. Ραγκούσης για να προσθέσει: "Ψηφίσαμε ένα νόμο και πρέπει να τον εφαρμόσουμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε πισω. Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει. Ναι μέσα από διάλογο αλλα θα προχωρήσει" διεμήνυσε. Διαβεβαίωσε δε πως όλοι "θα έχουν ευλογο χρόνο για να τοποθετηθούν και ως τότε είναι αδικαιολόγητη η συνέχιση οιασδήποτε κινητοποίησης" τονίζοντας και πάλι πως μέχρι τέλος Αυγούστου θα πρέπει να περιμένουν τις προτάσεις της κυβέρνησης.

Η Βάσω Παπανδρέου πήρε πάλι το λόγο και είπε σε αυστηρό τόνο προς τον υπουργό: "Από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση δεν έχει ρυθμίσει την αγορά και καταλαβαίνετε τι σημαίνει να έρθει η πρόταση σας τέλη Αυγούστου, έχουμε υποστεί πλήγμα στον τουρισμό και μας λέτε ότι το υπουργείο δεν έχει θέσεις και θα τις φέρει τέλη Αυγούστου; Eίναι δυνατόν εν μέσω τουριστικής περιόδου να γίνεται αυτό; Πραγματικά εκπλήσσομαι...".

Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε το λόγο γιατί όπως είπε η προεδρεύουσα έκανε δύο λάθη στην παρέμβαση της και της είπε με νόημα: "Ψυχραιμία..."

Η κα Παπανδρέου επέμεινε: "Υπάρχει η ίδια κυβέρνηση, δεν άλλαξε μαζί με τον υπουργό! Και προεδρικό διάταγμα εως 20 Ιουνίου υπήρχε. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα ερθουν Π.Δ. εντός του χρόνου. Ξέρουμε τι ψηφισαμε και μην μας λετε ότι επειδη αλλαξε ο υπουργος αλλαξε η κυβερνητικη πολιτικη. Το νομο τον ψηφισαμε με συγκεκριμενες διαβεβαιωσεις όρους και προϋποθέσεις που νομίζαμε ότι θα τηρηθούν...".

Εκεί εξερράγη ο υπουργός Υποδομών. "Σας παρακαλώ! Κάποια πράγματα δεν επιδέχονται δυνατότητα να μην είμαστε συνεννοημένοι!" τόνισε και διευκρίνισε: "Μέχρι 2 Ιουλίου ο νόμος έδινε τη δυνατότητα στον εκάστοτε αρμόδιο υπουργό να φέρει Προεδρικό Διάταγμα, όχι για να ρυθμίσει την ανοικτή αγορά για ένα επάγγελμα αλλα για να το εξαιρέσει!". Και για να μην αφήσει καμία αμφιβολία διάβασε το σχετικό εδάφιο του νόμου. "Αν δεν το διάβασα καλά, είναι εδώ στη διάθεση σας να το διαβάσετε κυρία πρόεδρε, να μου πείτε αν έκανα κάποιο λάθος" κατέληξε ο κ. Ραγκούσης εμφανώς ενοχλημένος από την άστοχη παρέμβαση της Βάσως Παπανδρέου...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ