Ο ακμαίος 92χρονος Ροδίτης δάσκαλος του Αντονι Κουίν -Τον δίδαξε συρτάκι για τη ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο ακμαίος 92χρονος Ροδίτης δάσκαλος του Αντονι Κουίν -Τον δίδαξε συρτάκι για τη ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια εντυπωσιακή έκπληξη, επιφύλασσε η βραδιά, σε περίπου 800 παρευρισκόμενους στην εκδήλωση που πραγματοποίησε τοπικό περιοδικό της Ρόδου το οποίο βράβευσε τριάντα άτομα από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό, επαγγελματικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό και καλλιτεχνικό κόσμο.

Η έκπληξη της βραδιάς, ήταν η βράβευση ενός Ροδίτη, από την περιοχή Αφάντου, ο οποίος στα 92 του χρόνια, κατάφερε να χορέψει με εξαιρετική άνεση συρτάκι καθηλώνοντας έτσι εκατοντάδες παρευρισκόμενους που έδειχναν να τον θαυμάζουν.

Πρόκειται για τον Σταμάτη Παυλούς που είχε διδάξει συρτάκι στον 'Αντονι Κουίν στα γυρίσματα της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» στο νησί της Ρόδου.

«Αρχισα να χορεύω παραδοσιακούς χορούς το 1958 και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχω σταματήσει τον χορό. Είμαι 92 χρονών αλλά δεν το βάζω κάτω και δεν σταματώ με τίποτα να χορεύω και να διασκεδάζω μαζί με τους επισκέπτες μας. Όσο μπορώ θα χορεύω διότι για μένα ο παραδοσιακός χορός υπάρχει στην ψυχή μου και είναι ένας τρόπος ζωής και ψυχικής ευχαρίστησης», ανέφερε ο ίδιος στην τοπική εφημερίδα rodiaki.gr.

«Στα νιάτα μου έπινα αρκετό ούζο. Μια φορά δεκαετία του 1970 επήγαμε για να διασκεδάσουμε ένα γκρουπ τουρίστες και κάναμε διαγωνισμό ποιος θα πιει περισσότερο ούζο. Τους ζάλισα όλους και εγώ ακόμα άντεχα, αφού οι αρχηγοί του γκρουπ νόμιζαν ότι έπινα νερό και θέλανε να ελέγξουν τα μπουκάλια του ούζου που έπινα αν πράγματι ήταν ούζο.

Μπορούσα τότε την φορά να πιω μέχρι και τρία μπουκάλια ούζο και ακόμα στεκόμουνα στα πόδια μου. Από τότε πρωτάρχισαν να με φωνάζουν παπαούζο και μου έμεινε μέχρι τώρα το όνομα. Λόγω ηλικίας όμως το μείωσα αρκετά το ούζο αλλά πίνω ακόμα λίγο και με μέτρο διότι εγώ το ούζο το βλέπω περισσότερο και σαν φάρμακο που μου δίνει δύναμη».

Στην πολύχρονη καριέρα του ως χορευτής παραδοσιακών ελληνικών χορών ο Σταμάτης Παυλούς συνάντησε πολύ κόσμο. «Έχω παρά πολλές ευχάριστες στιγμές όλα αυτά τα χρόνια που χορεύω για τους τουρίστες μας, που δεν μπορώ να τις θυμάμαι όλες, μερικές όμως μου έχουν μείνει στην μνήμη όπως τότε που γυριζόταν η ταινία «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε». Μας είχαν φωνάξει να χορέψουμε στην Παλιά Πόλη, στην πλατεία που υπάρχει έξω από το μουσείο.

Εκεί άρχισα να μαθαίνω να χορεύει συρτάκι τον Αντονι Κουίν, τον μεγάλο αυτό λεβέντη και ηθοποιό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χορευτής ρόδος συρτάκι Αντονι Κουίν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ