Εντοπίστηκε οξυγόνο στο διάστημα - iefimerida.gr

Εντοπίστηκε οξυγόνο στο διάστημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μιά από τις μακροβιότερες έρευνες στην αστρονομία έλαβε τέλος: οι αστρονόμοι εντόπισαν οξυγόνο μοριακού βάρους στο διάστημα.Παρότι μεμονωμένα άτομα οξυγόνου έχουν κατά καιρούς βρεθεί στο υπερπέραν, ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε εντοπιστεί το μόριο του οξυγόνου,δηλαδή το ίδιο το οξυγόνο που αναπνέουμε.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Herschel εντόπισε τα μόρια σε μία περιοχή στον αστερισμί του Ορίωνα.Το οξυγόνο είναι το τρίτο κατά σειρά σε αφθονία στοιχείο στο σύμπαν και στη μοριακή του μορφή με τα 2 άτομα να ενώνονται σχηματίζοντας διπλό δεσμό, αποτελεί την αιτία ζωής στον πλανήτη μας.

Η ομάδα των αστρονόμων επέλεξε να ψάξει στον αστερισμό του Ορίωνα, πιστεύοντας ότι το οξυγόνο θα σχηματιζόταν από τον πάγο και την σκόνη σε ένα πιο ζεστό,ταραχώδες μέρος του διαστήματος.

«Αυτό εξηγεί γιατί μερικό από το οξυγόνο μπορεί να κρύβεται» δήλωσε ο Paul Goldsmith,διοικητής-ερευνητής του Herschel Oxygen Project.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ