Σκηνές «Mad Max» στη Συρία: Ο πρώτος Βρετανός μουσουλμάνος σε απίστευτη επίθεση αυτοκτονίας στο Αλέπι [βίντεο] - iefimerida.gr

Σκηνές «Mad Max» στη Συρία: Ο πρώτος Βρετανός μουσουλμάνος σε απίστευτη επίθεση αυτοκτονίας στο Αλέπι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας Βρετανός ονόματι Abu Suleiman al-Britani, γνωστός και ως al-Muhajir, θεωρείται ο πρώτος -μέχρι σήμερα- Βρετανός μουσουλμάνος πολίτης, που πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στη Συρία.

Την Πέμπτη που μας πέρασε, ο τζιχαντιστής Βρετανός οδήγησε ένα θωρακισμένο φορτηγό – σαν βγαλμένο από ταινία «Mad Max» – γεμάτο εκρηκτικά στην πύλη της καθεστωτικής Κεντρικής Φυλακής στο Αλέπι, ανατινάζοντας το μπροστινό τμήμα της.

Ακολούθησε καταιγίδα πυροβολισμών και χάος που έδωσε την ευκαιρία σε 300 περίπου έγκλειστους να αποδράσουν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας The Independent, ο Abu Suleiman πολεμούσε για λογαριασμό της αντικαθεστωτικής ισλαμικής ομάδας «Jabhat al-Nusra», που είναι και η μόνη που αναγνωρίζεται από την Αλ Κάιντα, ως επίσημη πτέρυγά της στην Συρία.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ