Προβληματισμός στο υπουργείο Οικονομικών για την «επίθεση» από τη EUROSTAT - iefimerida.gr

Προβληματισμός στο υπουργείο Οικονομικών για την «επίθεση» από τη EUROSTAT

Προβληματισμός στο υπουργείο Οικονομικών για την «επίθεση» από τη EUROSTAT
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Απολύτως αιφνιδιασμένοι από την ξαφνική και μάλλον εχθρική επανεμφάνιση του επικεφαλής της EUROSTAT, έδειξαν οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου και πλέον- μετά από τη πρώτη επίσημη αντίδραση της Αθήνας- αναμένεται η αντίδραση είτε της Κομισιόν είτε του Βερολίνου, προκειμένου να αξιολογηθεί η σοβαρότητα της "επίθεσης" Ραντερμάχερ. Κι αυτό γιατί εάν ακολουθήσουν διαρροές ή πληροφορίες που θα... σιγοντάρουν τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, αυτό θα σημαίνει πολύ απλά ότι οι Ευρωπαίοι θα επιχειρήσουν να δυσκολέψουν τις διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό και το χρηματοδοτικό "κενό".Ήδη, πάντως, υψηλόβαθμα στελέχη του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών επικαλούνται την ανταλλαγή στοιχείων που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες και ειδικά τις τελευταίες ημέρες με τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, από την οποία- όπως υποστηρίζουν- δεν φαίνεται να προκύπτουν ουσιώδεις ενστάσεις ή επιφυλάξεις για τις προβλέψεις που κάνει η Αθήνα επί του πρωτογενούς πλεονάσματος. Με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι το περσινό πλεόνασμα μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει ακόμα και το 1,5 δισ ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών επιμένει στο ότι "από τις συζητήσεις με τη Τρόικα δεν τροποποιούνται ουσιωδώς οι προβλέψεις μας".

Παρά ταύτα, δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για το πότε θα επιστρέψουν οι επικεφαλής της Τρόικας, γεγονός που ενισχύει τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι αν και έχει σχεδόν κλείσει η "ψαλίδα" για το "κενό" του 2014, εξακολουθούν να υπάρχουν χαώδεις διαφορές ως προς το "κενό" του 2015 αλλά στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό ότι ο Γ. Στουρνάρας στη συνέντευξη του στη γερμανική FAZ έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό, χαρακτηρίζοντας "ανοησία" το να δίνονται μάχες για δευτερεύοντα θέματα, ενώ διακυβεύονται τα μείζονα, "φωτογραφίζοντας" τις ενδοκυβερνητικές διενέξεις για το φρέσκο γάλα και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ