New York Times: Οι αποκαλύψεις για δωροδοκία εκπλήσσουν ακόμη και τους «ξεθεωμένους» Ελληνες - iefimerida.gr

New York Times: Οι αποκαλύψεις για δωροδοκία εκπλήσσουν ακόμη και τους «ξεθεωμένους» Ελληνες

New York Times: Οι αποκαλύψεις για δωροδοκία εκπλήσσουν ακόμη και τους «ξεθεωμέν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και οι μαθημένοι στη διαφθορά Ελληνες έμειναν αποσβολωμένοι από τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτό αναφέρουν οι New York Times, που έκαναν πρωτοσέλιδο στην ευρωπαϊκή έκδοση του φύλλου τις αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα.

«Η διαφθορά ήταν τόσο εκτεταμένη εντός του ελληνικού Πενταγώνου, που, ακόμα κι ένας σχετικά χαμηλός στην ιεραρχία αξιωματούχος μπορούσε να συγκεντρώσει 19 εκατομμύρια δολάρια, μόλις μέσα σε 5 χρόνια σ' αυτή τη θέση», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα στο δημοσίευμα με τίτλο «Οι αποκαλύψεις για δωροδοκία εκπλήσσουν ακόμη και τους ξεθεωμένους Ελληνες».

Στο ρεπορτάζ από την Αθήνα παρουσιάζονται στοιχεία για τη δραστηριότητα του κ. Κάντα, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι χρηματίστηκε για 12 εξοπλιστικά συμβόλαια, καθώς και για το πως διακινούσε τα χρήματα μεταξύ λογαριασμών του εξωτερικού.

Ακόμη, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρει πως οι τελευταίες αποκαλύψεις έχουν αφήσει τους Ελληνες να αναρωτιούνται αν επιτέλους παρακολουθούν την αρχή του τέλους της «ασύστολης διαφθοράς» που συνέβαλε στη βύθιση της Ελλάδας στην τρέχουσα κρίση της.

Οι New York Times επισημαίνουν πως οι αποκαλύψεις του κ. Κάντα πυροδοτούν την οργή, ιδιαιτέρως προς τη Γερμανία, καθώς δείχνουν πώς οι κατασκευαστές όπλων από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Ρωσία, έδιναν δωροδοκίες ελεύθερα, συχνά μέσω Ελλήνων αντιπροσώπων, ώστε να πουλήσουν στην Ελλάδα οπλισμό που και ήταν πολύ ακριβός για τη χώρα, αλλά και που, σύμφωνα με ειδικούς, ήταν σε αρκετές περιπτώσεις ελαττωματικός.

Η αμερικανική εφημερίδα υπογραμμίζει πως το υπουργείο Αμυνας δεν είναι το μοναδικό για το οποίο υπάρχουν υποψίες για εκτεταμένη διαφθορά, αλλά αποτελεί πρωταρχικό στόχο των ανακριτών διότι η Ελλάδα προέβη σε μεγάλες εξοπλιστικές δαπάνες μετά το 1996, με αφορμή την ένταση με την Τουρκία για τα Ίμια, στο Αιγαίο.

New York Times: Οι αποκαλύψεις για δωροδοκία εκπλήσσουν ακόμη και τους «ξεθεωμένους» Ελληνες  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ