H οικιακή βοηθός «έφαγε» τον υπουργό Μετανάστευσης -Δεν ήταν νόμιμη - iefimerida.gr

H οικιακή βοηθός «έφαγε» τον υπουργό Μετανάστευσης -Δεν ήταν νόμιμη

H οικιακή βοηθός «έφαγε» τον υπουργό Μετανάστευσης -Δεν ήταν νόμιμη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τάξη στο μεταναστευτικό πρόβλημα της Βρετανίας ήθελε να βάλει ο Μαρκ Χάρπερ, αλλά αμέλησε να ξεκινήσει από το σπίτι του. Ο υπουργός Μετανάστευσης, ο οποίος προωθεί νομοσχέδιο με σκληρότερες προϋποθέσεις υποδοχής των μεταναστών στη Βρετανία, απασχολούσε αλλοδαπή οικιακή βοηθό χωρίς νόμιμα χαρτιά.

Μετά από την αποκάλυψη ο Χάρπερ αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Στην επιστολή του προς τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο υπουργός διαβεβαιώνει πως η οικιακή βοηθός τού είχε παρουσιάσει έγγραφα που ήταν εντάξει, όταν την είχε προσλάβει, το 2007, για να καθαρίζει το διαμέρισμά του στο Λονδίνο.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως όταν θέλησε να τα ελέγξει και πάλι στην αρχή της φετινής χρονιάς, «δεδομένης της έμφασης που δίνεται σ' αυτά τα θέματα» στο νομοσχέδιό του, αντελήφθη πως η οικιακή βοηθός- η εθνικότητα της οποίας δεν έγινε αμέσως γνωστή- του είχε παρουσιάσει πλαστά έγγραφα.

«Παρόλο που ήμουν ανά πάσα στιγμή εντάξει με το νόμο, θεωρώ ότι, ως υπουργός Μετανάστευσης που υποβάλλει στο Κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο το οποίο θα σκληρύνει τους νόμους μας για τη μετανάστευση, οφείλω να έχω από τον εαυτό μου περισσότερες απαιτήσεις απ' ό,τι από τους άλλους», αναφέρει ο Χάρπερ στην επιστολή.

«Αποφάσισα συνεπώς ότι το πιο αξιοπρεπές είναι για μένα να αποσυρθώ», προσθέτει ο υπουργός, ζητώντας συγγνώμη για «τη δύσκολη θέση» στην οποία έφερε την κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον. Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την παραίτησή του "με λύπη" και έκανε λόγο για μια "αξιέπαινη απόφαση".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ