O άνδρας που ξεπέρασε την Μέρκελ -Δεν είναι πλέον η πιο αγαπητή στη Γερμανία - iefimerida.gr

O άνδρας που ξεπέρασε την Μέρκελ -Δεν είναι πλέον η πιο αγαπητή στη Γερμανία

O άνδρας που ξεπέρασε την Μέρκελ -Δεν είναι πλέον η πιο αγαπητή στη Γερμανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Γερμανοί εξακολουθούν να... αγαπούν την Ανγκελα Μέρκελ. Απλά πλέον η καγκελάριος δεν είναι η πρώτη στην καρδιά τους. Για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια, έχασε τον τίτλο της δημοφιλέστερης Γερμανίδας πολιτικού.

Ο άνθρωπος που την ξεπέρασε είναι ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Στο τελευταίο βαρόμετρο της ARD ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών σημείωσε θεαματική άνοδο 17 μονάδων και έφτασε σε ποσοστό 70%, αφήνοντας δεύτερη την Μέρκελ. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως η δημοτικότητα της καγκελαρίου ανέβηκε, από το 68% στο 69%, αλλά δεν είναι πλέον η πιο δημοφιλής.

Αυτό δεν είναι το πιο ανησυχητικό στοιχείο της δημοσκόπησης για την Μέρκελ. Σύμφωνα με το βαρόμετρο, η ευρωσκεπτικιστική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αποσπά την προτίμηση του 6% των ψηφοφόρων, ποσοστό διπλάσιο από το 3% που απαιτείται για την είσοδο στην Ευρωβουλή. Κάτι που μοιραία αυξάνει την πίεση για τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τα όποια μέτρα λάβει για την υπέρβαση της κρίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ