Aυτός είναι ο Κώδικας Καλής Συμπεριφοράς των βουλευτών - iefimerida.gr

Aυτός είναι ο Κώδικας Καλής Συμπεριφοράς των βουλευτών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ολοκλήρωση του πολυσυζητημένου κώδικα καλής συμπεριφοράς των βουλευτών που θα αφορά τα πάντα: Από τη συμπεριφορά και τη φρασεολογία μέχρι βέβαια και τις ενδυματολογικές εμφανίσεις. Ο κώδικας είναι προϊόν συνεργασίας του Χρήστου Μακρογιαννάκη με την Μαρία Ρεπούση.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Βηματοδότη:

«Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται ο Κώδικας Καλής Συμπεριφοράς των βουλευτών που θα ελέγχει τη συμπεριφορά τους εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Την Παρασκευή συναντήθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση («είναι από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις στη Βουλή, συνεργαζόμαστε άψογα» λέει ο κ. Μαρκογιαννάκης) και αποφασίστηκε ο Κώδικας να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση προτού ψηφιστεί στη Βουλή πριν από τις ευρωεκλογές.
nnn
Τώρα, θα διερωτάσθε, τι θα περιλαμβάνει αυτός ο πολυσυζητημένος Κώδικας. Θα περιέχει μόνο γενικές κατευθύνσεις καλής συμπεριφοράς βουλευτών και γενικότερα πολιτικών. Προβλέπεται η τοποθέτηση ενός επιτρόπου (με τη Γραμματεία του) που θα δέχεται τις καταγγελίες (ακόμη και πολιτών) για την εν γένει συμπεριφορά των βουλευτών, τις οποίες και θα εξειδικεύει. Στο άρθρο 1 αναφέρεται ότι απαγορεύεται στους βουλευτές να αντιπαλεύονται τα συμφέροντα του Δημοσίου, στο άρθρο 2 ότι πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα των συναδέλφων τους, να υπάρχει ευπρέπεια και στην εμφάνιση και στη συμπεριφορά τους κτλ. Ποινές, θα πείτε, θα υπάρξουν για τους παραβάτες; Δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί, αλλά η πρόταση να τίθενται έκπτωτοι για ένα χρονικό διάστημα από τα καθήκοντά τους κρίθηκε από τώρα αντισυνταγματική.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ