«Δημοσιοποίησα τις επιστολές για την αποκατάσταση της αλήθειας» - iefimerida.gr

«Δημοσιοποίησα τις επιστολές για την αποκατάσταση της αλήθειας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες βολές εξαπέλυσε ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή στην οικονομία.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5" τόνισε πως οι εισηγήσεις του, όπως καταγράφονται στις προειδοποιητικές επιστολές του προς τον τότε πρωθυπουργό, που ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, δεν εισακούστηκαν, καθώς εκείνη την περίοδο, όπως είπε, «επικρατούσε κλίμα γενικότερης ευφορίας, ότι πάμε καλά και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με λιγότερες θυσίες».

Ο κ. Δούκας άφησε αιχμές για υπουργούς της τότε κυβέρνησης λέγοντας: «Δεν ξέρω αν πήραν στο λαιμό τους τον Κώστα Καραμανλή, αλλά υπήρχε υπουργικό συμβούλιο που πρόκρινε ποια πολιτική ήταν προσφορότερη. Εγώ ανήκα στην μειοψηφία και αυτά που έλεγα ήταν μόνο η εκτίμησή μου».

Σε ό,τι αφορά τις αιχμές του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι οι επισημάνσεις για το δανεισμό «γίνονται δια ζώσης ή με non paper» και πως οι επιστολές δηλώνουν «μάλλον αποστασιοποίηση», ο πρώην υφυπουργός υπογράμμισε πως «τα στοιχεία δεν μπορούν να λέγονται στον αέρα, η γραπτή εισήγηση φέρει το κύρος της υπογραφής».

Σε ερώτηση εάν η δημοσιοποίηση των επιστολών αποτελεί επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Δούκας έκανε λόγο για «απόλυτες φαντασιώσεις, δεν υπάρχει υπόγειο παιχνίδι. Η δημοσιοποίηση των επιστολών αποτελεί αποκατάσταση της αλήθειας».

Επιπλέον, ο κ. Δούκας σημείωσε πως ο κ. Καραμανλής «έκανε ό,τι μπορούσε, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ερχόταν ή να προβλέψει τον κίνδυνο για την ευρωζώνη».

Ανέφερε ακόμη ότι «τώρα εγώ είμαι στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχω βγάλει το τσεκούρι για να ξεκαθαρίσω παρελθόντες λογαριασμούς. Ό,τι έγινε, έγινε». Δεν απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο να επιστέψει στην πολιτική, εάν υπάρξει αξιόλογη πρόταση. Ανέφερε ότι έχει μακροχρόνια φιλική σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά και σημείωσε: «Όταν έρθει η ώρα, θα τα συζητήσουμε αυτά με τον πρόεδρο».

Ανδρ.Π./ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ