Εντονη αντίδραση της Μέρκελ στα υβριστικά σχόλια της Νούλαντ προς την Ε.Ε. - iefimerida.gr

Εντονη αντίδραση της Μέρκελ στα υβριστικά σχόλια της Νούλαντ προς την Ε.Ε.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απολύτως απαράδεκτα χαρακτήρισε τα σχόλια της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Από την μεριά της η Αμερικανίδα διπλωμάτης κάνει λόγο για «ιδιωτική διπλωματική συνομιλία», αρνούμενη να σχολιάσει την προσβλητική της δήλωση για την ΕΕ.

Η εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου, Κριστιάνε Βιρτς, δήλωσε πως η Μέρκελ εκτιμά τη δουλειά της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον, η οποία ηγείται των μεσολαβητικών προσπαθειών της ΕΕ ανάμεσα στον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και τους αντιπάλους του που έχουν βγει στους δρόμους.«Η καγκελάριος βρίσκει αυτές τις παρατηρήσεις εντελώς απαράδεκτες και θέλει να τονίσει ότι η κα Άστον κάνει μια εξαιρετική δουλειά», δήλωσε η Βιρτς σε συνέντευξη Τύπου.«Η ΕΕ θα συνεχίσει να προσπαθεί όσο πιο εντατικά γίνεται για να κατευνασθεί η κατάσταση στην Ουκρανία», πρόσθεσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Μέρκελ.Η ίδια η Νούλαντ αρνήθηκε σήμερα να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο υπογραμμίζοντας πως επρόκειτο για μια «ιδιωτική διπλωματική συνομιλία» που υπεκλάπη με «εντυπωσιακό» τρόπο.«Δεν θα σχολιάσω μια ιδιωτική διπλωματική συνομιλία», δήλωσε η Νούλαντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο. «Ο επαγγελματισμός (της υποκλοπής) είναι εντυπωσιακός. Η ποιότητα του ήχου είναι πολύ καλή», συνέχισε ενώ οι ΗΠΑ έχουν ήδη εκφράσει υποψίες ότι η Ρωσία έχει κάποιο ρόλο στην υποκλοπή αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ε.Ε. Άγκελα Μέρκελ Βικτόρια Νούλαντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ