Η ανάρμοστη υβριστική φράση της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών για την Ε.Ε. που ανέβηκε στο YouTube - iefimerida.gr

Η ανάρμοστη υβριστική φράση της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών για την Ε.Ε. που ανέβηκε στο YouTube

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει η διόλου κολακευτική φράση για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ακούγεται να εκστομίζει η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για ευρωπαϊκά θέματα, Βικτόρια Νούλαντ σε τηλεφωνική συνομιλία της με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ουκρανία, Τζέφρι Πάιατ.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο -που αναρτήθηκε αρχικά στην Kyiv Post κι εν συνεχεία στο YouTube- και του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί, ακούγονται οι φωνές των προαναφερθέντων, καθώς συζητούν για το πώς θα επιλυθεί η κρίση στο Κίεβο, δύο μήνες μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, για το πώς θα αντιστραφεί το ταραχώδες πολιτικό σκηνικό, αλλά και για τον ρόλο της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Στο σημείο της συνομιλίας τους όπου αναφέρονται απογοητευμένοι στην μη εναρμόνιση, επί του ζητήματος, της Ε.Ε. με τη στάση των ΗΠΑ, η κ. Νούλαντ ακούγεται να λέει: «Γ@μ@ την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Απαντώντας στο ηχητικό ντοκουμέντο, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν να κάνουν κάποιο σχόλιο σχετικά με την αυθεντικότητα του βίντεο, ωστόσο η κ.Νούλαντ έχει ζητήσει συγγνώμη από τους Ευρωπαίους ηγέτες, για τα καταγεγραμμένα σχόλια.

Από την άλλη μεριά, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ επέρριψε τις ευθύνες στη Μόσχα, δηλώνοντας πως «το βίντεο, πρώτα, εντοπίστηκε και αναρτήθηκε στο Twitter από τη ρωσική κυβέρνηση. Θεωρώ ότι λέει κάτι για το ρόλο της Ρωσίας» αφήνοντας αιχμές ότι πρόκειται για παλιομοδίτικα και βρώμικα κόλπα, με σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ