fbpx Στα χέρια του Σγουρού οι άδειες 1800 ταξί | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΤΟΛΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Στα χέρια του Σγουρού οι άδειες 1800 ταξί

Στα χέρια του Σγουρού οι άδειες 1800 ταξί
02|08|2011 | 12:35

Εγκύκλιο στους Περιφερειάρχες να προχωρήσουν σε αφαίρεση των αδειών σε όσους ιδιοκτήτες ταξί προχωρούν σε αποκλεισμό δρόμων, απέστειλε χθες ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, μόνο στη δική του περιφέρεια παραδόθηκαν σήμερα από την Αστυνομία 1800 αναφορές που αφορούν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από οδηγούς ταξί. Ο κ. Σγουρός τόνισε πως ο Νόμος θα εφαρμοστεί και πρόσθεσε πως «Έδωσα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να εφαρμόσουν τις διατάξεις του Νόμου, να καλέσουν τους παραβάτες προκειμένου να αιτιολογήσουν τις πράξεις τους. Αυτό πρέπει να συμβεί εντός πέντε (5) ημερών σύμφωνα με το Νόμο».

Θυμίζουμε ότι χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων εξέφρασε την πρόθεσή της να προβεί σε μηνυτήριες αναφορές εναντίον των ταξιτζήδων, κατηγορώντας τους ότι έχουν προκαλέσει καίρια πλήγματα στον τουρισμό.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Η εγκύκλιος αναφέρεται στις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 34 του ν. 2696/1999 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» (Α' 57) , όπως ισχύει, που προβλέπει ότι «Απαγορεύεται η κατάληψη με οποιοδήποτε μέσο και για οποιοδήποτε λόγο μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος των εθνικών, επαρχιακών και δημοτικών ή κοινοτικών οδών, δια των οποίων διεξάγεται η κυκλοφορία μηχανοκίνητων και μη οχημάτων.

Οι παραβάτες τιμωρούνται με τις ποινές της παραγράφου 1 του ν. 292 του Ποινικού Κώδικα. Παράλληλα, με πράξη του οικείου νομάρχη, μετά από προηγούμενη ακρόαση αυτού σε βάρος του οποίου λαμβάνεται το μέτρο, ανακαλείται για ένα (1) έτος και σε περίπτωση υποτροπής, οριστικά, αν πρόκειται για όχημα δημόσιας χρήσης, το δικαίωμα κυκλοφορίας αυτού ως δημόσιας χρήσης, διατασσομένης συγχρόνως της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος.

Κατόπιν αυτών και με βάση τις σχετικές αναφορές των αρμόδιων αστυνομικών αρχών σχετικά με τις παραβιάσεις από ιδιοκτήτες ταξί των εν λόγω διατάξεων, οι οποίες (αναφορές) κοινοποιούνται και σε σας, επιβάλλεται η κίνηση, κατεπειγόντως, από μέρους σας της ως άνω διαδικασίας για επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των παραβατών, δηλ. της αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης, στην οποία ενσωματώνεται το δικαίωμα κυκλοφορίας του ως τέτοιου, καθώς και της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του.

Τονίζεται ότι η τήρηση των ως άνω διατάξεων αποβλέπει, πρωτίστως, στη διασφάλιση βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών και θεμελιωδών ελευθεριών του ανθρώπου εν γένει, γι' αυτό και η εγρήγορση της Πολιτείας υπό οποιαδήποτε μορφή της, πρέπει να είναι υποδειγματική και άμεση.

Στο πλαίσιο αυτών παρακαλείσθε και για τη διαρκή ενημέρωση του Υπουργείου μας επί των εν λόγω υποθέσεων της κατά τόπον αρμοδιότητάς σας για το συντονισμό της κοινής μας προσπάθειας προς προστασία του δημοσίου συμφέροντος» καταλήγει ο υπουργός.

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ

Συνολικά 82 δικογραφίες που αφορούν 6.500 άτομα έχει σχηματίσει η ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την κινητοποίηση των αυτοκινητιστών ταξί, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στη στάση της Αστυνομίας στο μεγάλο ζήτημα των κινητοποιήσεων.

Ο κ. Παπουτσής απευθύνοντας έκκληση να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις τόνισε ιδιαίτερα: "Θέλω να απευθύνω έκκληση εκ μέρους της Κυβέρνησης να σταματήσει αυτός ο κλεφτοπόλεμος για ένα θέμα το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία της χώρας μας, για την οικονομία μας, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο της τουριστικής περιόδου. Σεβόμαστε απόλυτα τις διεκδικήσεις κάθε κοινωνικής ομάδας, κάθε επαγγελματικής τάξης. Η Κυβέρνηση προσφέρεται για το διάλογο τον οποίο διεξάγει ο αρμόδιος υπουργός,Γιάννης Ραγκούσης. Από κει και πέρα όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα, κανένας πολίτης, κανένας απεργός, κανένας άλλος ο οποίος για τον οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι έχει δίκιο, να κλείνει δρόμους, να κλείνει λιμάνια, να κλείνει αεροδρόμια, να εμποδίζει δηλαδή την Ελλάδα να λειτουργήσει, να εμποδίζει την οικονομία να λειτουργήσει και τη χώρα μας να ανακάμψει σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Πιστεύω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να επικρατήσει η λογική. Ούτως ή άλλως η Κυβέρνηση προετοιμάζει νομοσχέδιο. Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου αυτού θα υπάρξει συζήτηση με όλους τους φορείς, όπως δεσμεύτηκε πολλές φορές ο κ. Ραγκούσης αλλά και ο Πρωθυπουργός και ο καθένας μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του. Αυτή τη στιγμή όμως, εκείνο που προέχει είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά. Ας μη ξεχνάμε δε, ότι ένα από τα στοιχεία τα οποία μείωσαν την αξιοπιστία της χώρας μας, αμαύρωσαν το κύρος της Ελλάδας και δημιούργησαν έντονη κριτική σε διεθνές επίπεδο, είναι το γεγονός ότι για χρόνια πολλά κρατήσαμε κλειστά ορισμένα επαγγέλματα. Ο χρόνος όμως έχει παρέλθει. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Τα επαγγέλματα που ήταν κλειστά πρέπει να ανοίξουν, πρέπει να υπάρξουν νέες ευκαιρίες, νέες θέσεις εργασίας και όλοι να επιχειρήσουμε μέσα σε αυτή την καινούργια κατάσταση να διαμορφώσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον καθένα. Όχι μόνο για το δημόσιο συμφέρον, αλλά και για τον κάθε ένα ξεχωριστά και στη συγκεκριμένη περίπτωση και για τους επαγγελματίες οδηγούς αυτοκινήτων. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να επικρατήσει η σύνεση, η λογική, να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις αμέσως, να προχωρήσει ο διάλογος και να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο -αυτή τουλάχιστον είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης- προκειμένου να περάσουμε στη νέα εποχή με κοινά αποδεκτές λύσεις."

Ως προς τη στάση της Αστυνομίας ο κ.Παπουτσής τόνισε επίσης: " Οι πάντες θα πρέπει να συναισθανθούν το καθήκον και την ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία. Όσον αφορά στην ελληνική αστυνομία, όπως πάντα υπηρετεί το νόμο, εφαρμόζει το νόμο, λειτουργεί στο πλαίσιο της στενής σχέσης και της ευθύνης που έχουν οι εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο των εντολών των εισαγγελικών αρχών, και όπου υπάρχει παραβίαση του νόμου, αυτή πιστοποιείται και καταγράφεται."

 

 

ΣΧΟΛΙΑ