CINETROLL: Ο Σουλεϊμάν διαφημίζει τούρκικα πορτοκάλια στο Βερολίνο και η Τίλντα Σουίντον λάμπει ξανά [βίντεο] - iefimerida.gr

CINETROLL: Ο Σουλεϊμάν διαφημίζει τούρκικα πορτοκάλια στο Βερολίνο και η Τίλντα Σουίντον λάμπει ξανά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Που σημαίνει: «ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΜΠΕΡΛΙΝΟΛΟΓΙΟ: ΗΜΕΡΑ 1η » (/ 6/2)...Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, ανοίγει ξανά τα απαγορευμένα φεστιβαλικά του ημερολόγια από το Βερολίνο.

...από εκείνη την μέρα που ο Κένεντι έφαγε πετριά να πει το περίφημο «ιχ μπιν ε μπέρλινερ» («είμαι ένας Βερολινέζος») ήρθαν τα ύστερα του κόσμου. Γιατί ψωνιστήκαμε όλοι μας και την είδαμε Βερολινέζοι. Πράγμα που για να είμαι δίκαιος δεν το λες καθ' όλου κακό, το Βερολίνο είναι μια πόλη που σου απαγορεύει να βαρεθείς. Αρκεί να μην έχεις έρθει εδώ για το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Μπερλινάλε και να έχεις έρθει για όλα τα υπόλοιπα.

Eίναι τόσο αντιφατική η σχέση μου με τα φεστιβάλ, που πραγματικά δεν ξέρω πως να το πιάσω. Εννοώ το ξεκίνημα μιας ακόμα περιπέτειάς μου στο Βερολίνο. Στην πόλη που απόλυτα μισώ να αγαπώ τόσο, να παραμυθιάζομαι, να μπαίνω στους δαιδάλους της και να βγαίνω πάντα λίγο αλλιώς. Μπορεί το Βερολίνο να μην είναι Κάννες, είναι όμως πολύ πιο σινεμά σαν πόλη από τις Κάννες. Εντελώς. Κι αυτό δίνει μια άλλη διάσταση στην περιπέτεια ενός φεστιβαλιστή. Ένα δίλημμα: Ποιο σινεμά θα προτιμήσεις; Αυτό που σκάει στην οθόνη ή αυτό που τρέχει σε μια πόλη που δεν σταματάει να σου σκάει παραισθησιογόνους υδρατμούς;

Φαινομενικά, το πρόγραμμα του φετινού Διαγωνιστικού προγράμματος, με τις ταινίες που παλεύουν για το Χρυσό Αρκούδο, μοιάζει για άλλη μια φορά με κρυπτόλεξο. Ονόματα σκηνοθετών που για τον πολύ κόσμο δεν λένε κάτι (αλλά μπορεί να πούνε σύντομα πάρα πολλά), ταινίες από όλα τα μέρη του κόσμου και κάποιες φαντεζί χολιγουντιανές πρεμιέρες, για να γίνει το απαραίτητο πάρτι στο κόκκινο χαλί.

Δεν τα βάζω με την Μπερλινάλε, μην με κακολογείς Μπερλινολόγιο μου. Ειδικά φέτος που έχει ισχυρή ελληνική παρουσία με «πατριάρχη» το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη που είναι στο επίσημο διαγωνιστικό με το όνομα «Stratos». Η ταινία, όχι ο Οικονομίδης. Τα βάζω με το ότι και φέτος έχω κανονίσει (ή φαντασιώνομαι ότι έχω κανονίσει) να κάνω ένα κάρο πράγματα εκτός του φεστιβάλ, αλλά δεν με βλέπω να τα καταφέρνω.

«Ιχ μπιν ε μπέρλινερ» λοιπόν. Ακόμα κι ο Σουλεϊμάν με τη Χουρέμ την πάτησαν με αυτό (ναι, οι γνωστοί). Γιατί αυτή ήταν και η πρώτη εικόνα που είδα βγαίνοντας από το αεροδρόμιο Τέγκελ. Παντού αφίσες του Σουλεϊμάν και της Χουρέμ. Διαφήμιση με τους δύο τους, από το σίριαλ, ντυμένους με τα κοστούμια του ρόλου και μπροστά τους απιθωμένη μια καλαθούνα με πορτοκάλια. Και το motto να λέει στα γερμανικά «Ο Σουλτάνος τρώει τούρκικα πορτοκάλια». Πολύ έξυπνο δεν το λες σαν motto, δηλαδή τι πορτοκάλια θα έτρωγε; Και ελπίζω αυτό να μη δώσει καμιά φάλτσα ιδέα στους Έλληνες να βάλουν αφίσες στη Γερμανία τους πρωταγωνιστές από το «Μπρούσκο» και να λέει από κάτω «αυτό πίνουν και ξεκατινιάζονται».

CINETROLL: Ο Σουλεϊμάν διαφημίζει τούρκικα πορτοκάλια στο Βερολίνο και η Τίλντα Σουίντον λάμπει ξανά [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Πρώτη μέρα στο Βερολίνο Μπερλινολόγιο μου και δεν έχω πολλά να σου πω, πέρα από το ότι πέταξα με την Air Serbia μέσω Βελιγραδίου και με δυσκολία με κρατούσαν συνάδελφοι να μην προσποιηθώ ότι έχασα το διαβατήριο μου για να μείνω στη Σερβία που είναι όλοι κούκλοι. Επίσης δεν έχω πολλά να σου πω γιατί το βράδυ γίνεται το πρώτο κόκκινο χαλί με το «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Άντερσον. Αλλά έγινε η συνέντευξη τύπου το πρωί και το photo call από όπου και η photo.Τι είναι το «The Grand Budapest Hotel";
Ρέιφ Φάινς, Τίλντα Σουίντον, Τζουντ Λο, Λία Σεϊντού, Μπιλ Μάρεϊ, Γουίλεμ Νταφό, Έντουαρντ Νόρτον, Άντριαν Μπρόντι, Χάρβεϊ Καϊτέλ, είναι μόνο μερικοί από τους ηθοποιούς που εμφανίζονται στο πολυαναμενόμενο καινούργιο, κωμικοδραματικό παραμύθι νευρώσεων, αστυνομικού μυστηρίου και ιδιαίτερης αισθητικής του τρομερού "weirdo" Γουές Άντερσον («Οικογένεια Τενεμπάουμ», «Ο έρωτας του φεγγαριού»).

CINETROLL: Ο Σουλεϊμάν διαφημίζει τούρκικα πορτοκάλια στο Βερολίνο και η Τίλντα Σουίντον λάμπει ξανά [βίντεο] | iefimerida.gr 1

To οποίο αποτελεί την επίσημη ταινία έναρξης της φετινής Μπερλινάλε. Ότι κι αν πρόκειται να συμβεί μέσα στους τοίχους αυτού του αριστοκρατικού ξενοδοχείου που αντανακλά τη σύγχρονη ευρωπαϊκή Βαβέλ στο πέρασμα του χρόνου, αποκλείεται να μην είναι μοναδικό και ενδιαφέρον. Σε λίγη ώρα πάω να το δω και θα σου πω να ξέρεις.

Αύριο περισσότερα Μπερλινολόγιο μου, και photo κλπ και να μου εύχεσαι να μην ήμουν καλό παιδί απόψε για να 'χω να γράψω και τίποτα πιο ενδιαφέρον από το ποια είχε ή δεν είχε bottox στο κόκκινο καρπέτο.

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ