O Kαρυπίδης πέρασε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ πριν καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ -Η «Αυγή» τον τελειώνει - iefimerida.gr

O Kαρυπίδης πέρασε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ πριν καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ -Η «Αυγή» τον τελειώνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Θόδωρος Καρυπίδης, με τις απαράδεκτες ακροδεξιές και αντιεβραϊκές απόψεις, που πήρε το χρίσμα από τον Αλέξη Τσίπρα για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, «εκκολάφθηκε» πολιτικά στον χώρο της ΝΔ και δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές του βλέψεις.

Ο «ατσαλάκωτος», όπως τον αποκαλούν στην Κοζάνη, γιατί φοράει μονίμως κοστούμι και γραβάτα, έφτασε μέσα από πολιτικές οβιδιακές μεταμορφώσεις να χριστεί υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δυτική Μακεδονία, ξεσηκώνοντας σωρεία αντιδράσεων. Σήμερα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επανεξετάζει σήμερα την υποψηφιότητά του, σε συνεδρίασή της, παρουσία του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα

Το 1990 ο Θεόδωρος Καρυπίδης ήταν υποψήφιος με το νεοδημοκρατικό ψηφοδέλτιο του Νίκου Τσιαρτσιώνη -μετέπειτα υπουργού της ΝΔ στην κυβέρνηση Καραμανλή- για τον δήμο Κοζάνης και αργότερα συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ Ν. Παπαφιλίππου στο τηλεοπτικό κανάλι του οποίου έγινε γνωστός δημοσιογραφικά, όπως αναφέρει η Ημερησία.
Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να γίνει αργότερα και κουμπάρος με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Αθανασιάδη. Το 2006 επιχείρησε να πάρει το χρίσμα της ΝΔ για τη νομαρχία Κοζάνης, ωστόσο δεν τα κατάφερε.
Με «προίκα» το δικό του τηλεοπτικό κανάλι Flash, που είχε στήσει από το 2006, βρέθηκε το 2010 να διεκδικεί υποψηφιότητα για αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Οι προσβάσεις του στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου τον βοήθησαν τότε να χριστεί, προσωρινά, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παπαϊορδανίδη.
Οι έντονες αντιδράσεις από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν, όμως, ως αποτέλεσμα να χαλάσει κι εκείνος ο «αρραβώνας».
Εκτοτε εμφανίζεται στο κανάλι του να σηκώνει τα αντιμνημονιακά λάβαρα, κρατώντας ο ίδιος το βραδινό δελτίο του σταθμού του, με επιχειρήματα που παραπέμπουν στον Π. Καμμένο -με τον οποίο έχει προσωπικές ιδιαίτερες σχέσεις- και τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Η εφημερίδα Αυγή παραδέχεται ότι «επανεξετάζεται η υποψηφιότητα Καρυπίδη»

Γράφει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το θέμα της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Καρυπίδη για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας καλείται να επανεξετάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα και έχουν να κάνουν με αναρτήσεις του Θ. Καρυπίδη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος ο Θ. Καρυπίδης αρνείται, με δηλώσεις του, την οποιαδήποτε συσχέτισή του με εθνικιστικά και ρατσιστικά πολιτικά μορφώματα. Στο θέμα παρενέβη με εκτενή ανακοίνωση το Αμερικανό Εβραϊκό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας ως "αντί-σημιτικές" τις αναρτήσεις του Θ. Καρυπίδη στο Facebook. Στο πλαίσιο αυτό, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μαζί με τον Κώστα Πουλάκη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνο για θέματα Αυτοδιοίκησης, μεταβαίνουν σήμερα Πέμπτη στην Κοζάνη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε σύσκεψη με το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.
Το θέμα έχει μεταφερθεί στην Πολιτική Γραμματεία, καθώς την περασμένη Τρίτη, η Μάνια Μπαρζέφσκι και ο Πάνος Λάμπρου, μέλη της Π.Γ., είχαν ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του οργάνου, προκειμένου να επανεξεταστεί η επίμαχη υποψηφιότητα, αλλά και αυτή του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοπονήσου. Ωστόσο, η συνεδρίαση ματαιώθηκε, λόγω του έκτακτου ταξιδιού του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, στη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά.
Στο θέμα παρενέβη και το ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας την επανασύσταση του αριστερού του προφίλ, ύστερα από δυο δεκαετίες νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού κι ενώ συγκυβερνά με τη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά. "Ακροδεξιοί, φιλοχρυσαυγίτες, αντισημιτιστές, ρατσιστές... όλοι τίθενται στην υπηρεσία του κ. Τσίπρα για να πάρει την εξουσία. Ας μην αυτοαποκαλούνται Αριστερά, γιατί δεν είναι", σημείωσε το συγκυβερνών κόμμα, το οποίο πριν λίγους μήνες είχε δεχτεί την κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια και την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του κ. Ρουπακιώτη.
Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως "δεν δέχεται μαθήματα σε θέματα που αφορούν τις αντιεθνικιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις του από τον κ. Βενιζέλο και την εναπομείνασα παρέα του". Το ΠΑΣΟΚ επανήλθε, λέγοντας πως "ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως εκτεθειμένος με τις επιλογές του".

Τον θεωρεί «τελειωμένο» και ο Παπαδημούλης

«Το "πάθημα" με την υποψηφιότητα Καρυπίδη, ας μας γίνει μάθημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται συμμαχίες. Με αξιολόγηση όμως, προσοχή και συλλογικότητα.» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ