Ερχονται μηδενικές αυξήσεις και απολύσεις για το 2014: Τι θα συμβεί στον ιδιωτικό τομέα - iefimerida.gr

Ερχονται μηδενικές αυξήσεις και απολύσεις για το 2014: Τι θα συμβεί στον ιδιωτικό τομέα

Ερχονται μηδενικές αυξήσεις και απολύσεις για το 2014: Τι θα συμβεί στον ιδιωτικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη στασιμότητα αναμένεται να παραμείνουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα για ακόμη μια χρονιά, καθώς, παρά τα όποια διαρθρωτικά μέτρα ή τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας οι επιχειρήσεις σε βασικούς κλάδους της αγοράς θα δώσουν μηδενικές μισθολογικές αυξήσεις και το 2014.Σύμφωνα με τις ετήσιες έρευνες που διεξάγει η KPMG ανά κλάδο περισσότερες από τις μισές εταιρείες σε κλάδους όπως ο ασφαλιστικός, καταναλωτικών προϊόντων, αλλά και τεχνολογίας, έδωσαν μηδενικές αυξήσεις κατά το 2013 και αναμένεται να πράξουν το ίδιο και για το 2014.

Στον αντίποδα ένα σημαντικό κομμάτι των ετήσιων βασικών απολαβών αποτελείται, πλέον, από πριμ αποδοτικότητας τα οποία επίσης είναι χαμηλότερα σε σχέση με το 2011 και το 2012.

Επιπλέον ένα μεγάλο κομμάτι των από τις εταιρείες αναγκάστηκε να κάνει απολύσεις κυρίως για μείωση δαπανών με τη μεγαλύτερη «σφαγή» να υφίσταται ο κλάδος υψηλών τεχνολογιών όπου το 72% των επιχειρήσεων προχώρησαν σε μείωση των θέσεων εργασίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 101 εταιρειών με 17.271 θέσεις εργασίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τέσσερις βασικούς κλάδους:

Ασφαλιστικός κλάδος

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία βασίζεται σε δείγμα 15 εταιρειών από τον συγκεκριμένο κλάδο και 2.314 κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά:

Κλάδος καταναλωτικών προϊόντων

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία βασίζεται σε δείγμα 33 εταιρειών από το συγκεκριμένο κλάδο και 4.496 κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά:

Κλάδος υψηλής τεχνολογίας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία βασίζεται σε δείγμα 21 εταιρειών στο συγκεκριμένο κλάδο και 7134 κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά:

Φαρμακευτικός και αγροχημικός κλάδος

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία βασίζεται σε δείγμα 32 εταιρειών στο συγκεκριμένο κλάδο και 3 327 κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ