Σε μέτωπο αντίστασης στη λιτότητα θέλει να μετατρέψει το Παρίσι η αριστερή υποψήφια δήμαρχος Ντανιέλ Σιμονέ - iefimerida.gr

Σε μέτωπο αντίστασης στη λιτότητα θέλει να μετατρέψει το Παρίσι η αριστερή υποψήφια δήμαρχος Ντανιέλ Σιμονέ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πτώση στα ενοίκια, δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες, «χρηματοοικονομική επανάσταση» και – γιατί όχι; – μέχρι και εθνικές μεταρρυθμίσεις υπόσχεται η υποψήφια με το κόμμα της αριστεράς (Front de Gauche) δήμαρχος του Παρισιού, Ντανιέλ Σιμονέ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Libération.

«Να κάνουμε το Παρίσι πρωτεύουσα της αντίστασης στη λιτότητα» είναι η βασική γραμμή του προγράμματός της, το οποίο παρουσίασε την Παρασκευή που μας πέρασε.

Ένα πρόγραμμα «ρήξης» (όπως το ονόμασε η ίδια) 424 προτάσεων, στόχος του οποίου είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της υποβάθμισης του παρισινού αστικού ιστού και των ιδιωτικών συμφερόντων που έχουν εισβάλει στο χώρο των δημόσιων υπηρεσιών.

Ανάμεσα στα προαναγγελθέντα μέτρα συγκαταλέγονται η πτώση των ενοικίων, η δημιουργία 4.000 νέων υπαλληλικών θέσεων, η δημοτικοποίηση των υπηρεσιών που έχουν εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η σταδιακή εξαφάνιση των διαφημίσεων από το δημόσιο χώρο.

Η ιδιαιτερότητα του προγράμματός της έγκειται στο γεγονός ότι ορισμένα από τα προτεινόμενα μέτρα δεν εμπίπτουν στο πεδίο δικαιοδοσίας της δημοτικής αρχής, αλλά σε εκείνο των αρμόδιων υπουργείων – πράγμα που έχει δώσει πάτημα στους αντιπάλους της να χαρακτηρίσουν την Σιμονέ «ανεδαφική» και «βολονταρίστρια».

Η ίδια αντικρούει τους χαρακτηρισμούς, ισχυριζόμενη ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν ριζικές αλλαγές σε δημοτικό επίπεδο, εάν δεν χτυπηθεί στη ρίζα της, η πολιτική λιτότητας που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη και κατ' επέκταση στη Γαλλία.

Η υποψήφια δεν μασάει επίσης τα λόγια της όταν αναφέρεται στην έτερη υποψήφια με το PS – ισπανικής καταγωγής Γαλλίδα πολιτικό πρώην του Ολάντ – Αν Ινταλγκό η οποία, κατά την Σιμονέ, προάγει την κυβερνητική ατζέντα, προβάλλοντας ένα ωμά φιλελεύθερο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ