To νέο Ford Mondeo θα είναι ο βασιλιάς του downsizing - iefimerida.gr

To νέο Ford Mondeo θα είναι ο βασιλιάς του downsizing

To νέο Ford Mondeo θα είναι ο βασιλιάς του downsizing
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα περίπου εξάμηνο αναμένεται να ξεκινήσει επιτέλους η διάθεση του καινούργιου Ford Mondeo και στην Ευρώπη (κυκλοφορεί από πέρυσι στην αμερικανική αγορά ως Fusion), με βασικό κινητήρα τον τρικύλινδρο και πολυβραβευμένο EcoBoost των 1.000 κυβικών και των 125 ίππων.

Παρουσία του το μεγάλο Ford των 4,80 μέτρων ανακηρύσσεται αυτόματα σε βασιλιά του downsizing, μιας και θα είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας θα κινείται από σύνολο 1.000 μόλις κυβικών.

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης συμπληρώνεται από τον καινούργιο 1.5 EcoBoost, που εμφανίζει ίδια ισχύ και ροπή (160 ίππους, 240 Nm) με τον απερχόμενο 1.600, αλλά θα είναι σημαντικά πιο οικονομικός και καθαρός.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάζει και ο επίσης νέος diesel 1.5 TDCi, λιγότερο για την Ελλάδα ο μεγαλύτερος 2.0 TDCi, ενώ θα υπάρχουν τόσο μια συμβατική υβριδική έκδοση όσο και μια plug-in με 190 ίππους, ηλεκτρική αυτονομία για 20 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 μόλις 99 γραμμαρίων.Πάντως την περίοδο που θα αρχίσουν οι πωλήσεις του καινούργιου Ford Mondeo η μεσαία κατηγορία θα επανέλθει έντονα στο προσκήνιο, μιας και τότε θα παρουσιαστεί και το νέο VW Passat.

To νέο Ford Mondeo θα είναι ο βασιλιάς του downsizing | iefimerida.gr 0
To νέο Ford Mondeo θα είναι ο βασιλιάς του downsizing | iefimerida.gr 1
To νέο Ford Mondeo θα είναι ο βασιλιάς του downsizing | iefimerida.gr 2
To νέο Ford Mondeo θα είναι ο βασιλιάς του downsizing | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο Ford Mondeo
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ