Bloomberg: Πακέτο βοήθειας 15 δισ. και επιμήκυνση δανείων στα 50 χρόνια εξετάζει η Ευρώπη για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Bloomberg: Πακέτο βοήθειας 15 δισ. και επιμήκυνση δανείων στα 50 χρόνια εξετάζει η Ευρώπη για την Ελλάδα

Bloomberg: Επιμήκυνση δανείων σε 50 χρόνια εξετάζει η Ευρώπη για την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιμήκυνση των δανείων διάσωσης και τη μείωση των επιτοκίων, εξετάζει η Ευρώπη για την Ελλάδα. Αυτά ενδέχεται να περιλαμβάνει το επόμενο πακέτο στήριξης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το πρακτορείο επικαλείται δύο αξιωματούχους, με γνώση των διαβουλεύσεων που γίνονται για την Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, εξετάζεται η επιμήκυνση των λήξεων των δανείων από 30 σε 50 χρόνια και η μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης σε μέρος της βοήθειας που έχει ήδη δοθεί.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως το σχέδιο για την Ελλάδα, ενδέχεται να περιλαμβάνει και νέο δάνειο 15 δισ. ευρώ.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελαφρύνουμε το χρέος, το οποίο κάναμε και νωρίτερα μέσω μειωμένων επιτοκίων και επέκτασης της περιόδου ωρίμανσης των δανείων», είπε χτες ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς «τέτοιου είδους μέτρα είναι εφικτά, αλλά υπό την συμφωνία ότι η Ελλάδα θα επιτυχγάνει τους στόχους που έχουν τεθεί».

Τα νέα κεφάλαια θα βοηθούσαν την Ελλάδα να καλύψει το δημοσιονομικό κενό που ανησυχεί Ευρωπαίους και ΔΝΤ, οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι το πρόγραμμα διάσωσης θα παραμείνει εντός χρονοδιαγραμμάτων. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να σφίγγει το ζωνάρι ακόμη κι αν «οι Έλληνες εξακολουθούν να υποφέρουν από τις συνέπειες μιας επίπονης αλλά παρόλα αυτά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ