Τα χρώματα του κόσμου: Ποιες πόλεις συνθέτουν το «ουράνιο τόξο» του πλανήτη [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα χρώματα του κόσμου: Ποιες πόλεις συνθέτουν το «ουράνιο τόξο» του πλανήτη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πλανήτης μας είναι αδιαμφισβήτητα ένα πανέμορφο πολύχρωμο μέρος με διαφορετικά και εντυπωσιακά τοπία. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες πόλεις που έχουν το δικό τους μοναδικό «χρώμα» συνθέτοντας το πολιτισμικό «ουράνιο τόξο» της Γης.

Στο εντυπωσιακό infographic που δημιούργησε το ταξιδιωτικό πρακτορείο Cheap Flights.ca παρουσιάζει το αντιπροσωπευτικό χρώμα κάθε πόλης και τι συμβολίζει για τον πολιτισμό και την κουλτούρα της.

Κόκκινο – Σανγκάη, Κίνα
Το Κόκκινο χρώμα για τους Κινέζους συμβολίζει την καλή τύχη και την ευτυχία και χρησιμοποιείται συνήθως σε γιορτές και φεστιβάλ, γάμους, γενέθλια, ενώ είναι και το κυρίαρχο χρώμα της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς.

Πορτοκαλί – Δελχί, Ινδία
Το πορτοκαλί θεωρείται ιερό χρώμα για τους Ινδουιστές, ενώ κυριαρχεί και στην γιορτή των χρωμάτων, το ετήσιο Holi όπου οι πιστοί πετάνε χρώματα σε σκόνη ο ένας στον άλλο. Επίσης το φρούτο πορτοκάλι θεωρείται ντόπιο στην Ινδία και η ονομασία του προέρχεται από την σανσκριτική λέξη Narangah

Κίτρινο – Γκίζα, Αίγυπτος
Στην πόλη των πυραμίδων κυριαρχεί σίγουρα το κίτρινο, το οποίο ήταν συνυφασμένο με τις θεότητες των αρχαίων Αιγυπτίων. Η κίτρινη βαφή που χρησιμοποιούσαν κατά κύριο λόγο για τα υφάσματα, παραγόταν από ένα κίτρινο ορυκτό που περιείχε αρσενικό και ήταν ιδιαίτερα τοξικό. Τέλος, το κίτρινο είναι το ένα από τα έξι μόνο χρώματα που χρησιμοποιούνται στην Αιγυπτιακή τέχνη.

Πράσινο - Σαιντ Μόριτζ, Ελβετία
Θεωρείται η πιο «πράσινη» (από οικολογικής άποψης) πόλη στον κόσμο, σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη περιβαλλοντικής απόδοσης. Τα ξενοδοχεία της πόλης προσφέρουν έκπτωση σε όσους πελάτες έρθουν με υβριδικό αυτοκίνητο ή άλλο οικολογικό μέσο και γενικά οι αρχές της πόλης έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τη μετακίνηση με οτιδήποτε μολύνει το περιβάλλον. Τέλος, το πράσινο ποτό αψέντι, έχει επίσης Ελβετική προέλευση.

Μπλε – Παραλία Χιαμ, Αυστραλία
Το νερό της θεωρείται το καθαρότερο σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει δύο εθνικά πάρκα που φτάνουν μέχρι τις ακτές της. Η πόλη φιλοξενεί μόλις 290 κατοίκους και έχει γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες ως η καθαρότερη και πιο λευκή αμμουδιά στον κόσμο.

Λουλακί – Μπλε Λίμνη, Αλάσκα
Απέχει μόλις 746 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και ονομάστηκε μπλε (indigo) παραλία το 1954 από τον Σίτκαν Ρομπερτ Ντε Αρμόντ για το έντονο χρώμα της. Το μήκος της από τη μία άκρη στην άλλη είναι 1.3 χιλιόμετρα και είναι γεμάτη με πέστροφες.

Μοβ – Τούνελ Νεφροσίας Κήποι Φούτζι, Ιαπωνία
Η Νεφροσία είναι ένα από τα αρχαιότερα λουλούδια στην Ιαπωνία ενώ ειδικά στον συγκεκριμένο κήπο φιλοξενούνται πάνω από 20 διαφορετικά είδη του συγκεκριμένου φυτού και συνολικά 150 Νεφροσίες στολίζουν το τοπίο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ