Στη ΓΑΔΑ θα παραμείνει ο Φιλιππίδης μέχρι τη Δευτέρα για να απολογηθεί - iefimerida.gr

Στη ΓΑΔΑ θα παραμείνει ο Φιλιππίδης μέχρι τη Δευτέρα για να απολογηθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε, από τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας, Άγγελος Φιλιππίδης. Ο κ. Φιλιππίδης μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλιππίδης κατηγορείται για απιστία και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων, από παράνομη δραστηριότητα, για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το ΤΤ στους επιχειρηματίες Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Δημήτρη Κοντομηνά και Κυριάκο Γριβέα.Σε βάρος του κ. Φιλιππίδη, εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, όπως είναι γνωστό, για τις ίδιες κατηγορίες που αφορούν δανειοδοτήσεις σε εταιρείες real estate του επιχειρηματία, Παναγιώτη Ευθυμίου.

Το θρίλερ της επιστροφής τους στην Ελλάδα

Μετά από συνεννόηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές Αρχές, ο καταζητούμενος για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελος Φιλιππίδης επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΤΤ έφτασε στη χώρα μας με την πτήση των τουρκικών αερογραμμών ΤΚ 1845, η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 09:05.

Στο αεροδρόμιο τον περίμεναν άνδρες της Ασφάλειας που τον συνέλαβαν μόλις πέρασε την πόρτα του αεροπλάνου. Στη συνέχεια, λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί, ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, έξω από τη ΓΑΔΑ, τόνισε ότι «προσήλθα οικειοθελώς όπως σας υποσχέθηκα χθες το βράδυ». Λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 11:00 ο Άγγελος Φιλιππίδης οδηγήθηκε στον ανακριτή, στο κτήριο 6 των δικαστηρίων και στις 12:00 έγινε γνωστό ότι ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Μετά από αυτό πήρε το δρόμο για την ΓΑΔΑ, όπου και θα παραμείνει μέχρι να οδηγηθεί εκ νέου στις δικαστικές αρχές.

Με έγγραφό του ο Αγγελος Φιλιππίδης είχε ζητήσει από τις τουρκικές αρχές να αφεθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, χωρίς την ενεργοποίηση της διαδικασίας απέλασης. «Έκανα αυτό που είχα πει από την αρχή, να έρθω στην Ελλάδα» δήλωσε έξω από το γραφείο του ανακριτή ο Άγγελος Φιλιππίδης.

Οπως είπε ο ίδιος ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του ΤΤ, χθες το βράδυ στις 12, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και πλέον ήταν και τυπικά ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές. Τον ενημέρωσαν, ωστόσο, ότι στις 9 σήμερα το πρωί επρόκειτο να ενεργοποιηθεί το δεύτερο ένταλμα σύλληψης, που είχε εκδοθεί για δανειοδοτήσεις του ΤΤ.

«Εγώ τους είπα ότι θα φύγω για την πατρίδα μου, με την πρώτη πτήση». Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ήταν υπό διακριτική παρακολούθηση και ουσιαστικά μπήκε στην πρώτη πτήση από την Κωνσταντινούπολή για την Αθήνα, καθώς έπρεπε να εγκαταλείψει άμεσα την Τουρκία.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άγγελος Φιλιππίδης ανακριτής ΓΑΔΑ ΤΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ