Η ιδιαίτερη σχέση των Ελλήνων με τη γιαγιά και τον παππού μέσα από τρυφερές φωτογραφίες [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ιδιαίτερη σχέση των Ελλήνων με τη γιαγιά και τον παππού μέσα από τρυφερές φωτογραφίες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις περισσότερες ελληνικές οικογένειες η γιαγιά και ο παππούς βοηθούν σημαντικά στο μεγάλωμα ενός παιδιού και είναι ταυτισμένοι με τις τρυφερές παιδικές αναμνήσεις.

Την ιδιαίτερη σχέση των Ελλήνων με τη γιαγιά και τον παππού αποφάσισε να αποτυπώσει ο φωτογραφικός διαγωνισμός «Love your yiayia and pappou» (Αγάπα τη γιαγιά και τον παππού σου) που συνδιοργάνωσαν δύο φορείς με έδρα την πόλη της Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ, το ομογενειακό ηλεκτρονικό δίκτυο ΜΜΕ Cosmos Phillly και o τοπικός Οργανισμός Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς(Greek American Heritage Society of Philadelphia).
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν άτομα ελληνικής καταγωγής, με μια φωτογραφία των παππούδων, πρόσφατη ή παλαιότερη και ένα σύντομο κείμενο για τον δεσμό που ανέπτυξαν ή για το στιγμιότυπο που "αιχμαλώτισε" ο φακός.


Danae Renieri

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ελευθέριος Κόνστανς, μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Ελληνοαμερικανικής Κληρονομίας της Φιλαδέλφεια και συνιδιοκτήτης του Cosmos Philly, όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό, μέσα από τις ιστορίες για τους παππούδες, έμαθαν περισσότερα για την καταγωγή τους και μπορούν να μεταδώσουν τις πολύτιμες αυτές πληροφορίες στην επόμενη γενιά.

O ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την αποδοχή που είχε ο διαγωνισμός. «Οι φωτογραφίες ήταν προσωπικές, αστείες, συγκινητικές και κάποιες πολύ καλλιτεχνικές» τόνισε. Όσοι σχολίασαν τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μίλησαν για το πόσο τους λείπουν οι παππούδες τους και για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.


George Kamelakis

«Οι Ελληνοαμερικάνοι φαίνεται ότι έχουν καλύτερη αίσθηση της 'ελληνικότητας', γνωρίζοντας ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι ζωντανοί, στη μητέρα πατρίδα. Αισθάνονται, όπως εγώ, ριζωμένοι, θέλουν να είναι κοντά τους και καταλαβαίνουν καλύτερα τα απλά πράγματα που κάνουν τη ζωή υπέροχη» σημείωσε.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου και θα υπάρξουν τρεις νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν δώρα υψηλής τεχνολογίας. Σκοπός του Οργανισμού Ελληνοαμερικανικής Κληρονομίας της Φιλαδέλφεια (gahsp.org) είναι να ενδυναμώσει την αίσθηση της κοινότητας, να συνεισφέρει στην κοινωνική αλλαγή και στην προσωπική ανάπτυξη, επανασυνδέοντας νέους και μεγαλύτερους σε ηλικία με την ελληνική τους κληρονομιά.


Sofoklis Kiourtzoglou

Το Cosmos Philly (cosmosphilly.com) καλύπτει με ντοκιμαντέρ, ειδήσεις και αφιερώματα την ελληνική κοινότητα της μητροπολιτικής περιοχής της Φιλαδέλφειας.


Alex Papadopoulos

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ