Τα φοροπρόστιμα προκαλούν ενδοκυβερνητικά μαχαιρώματα - iefimerida.gr

Τα φοροπρόστιμα προκαλούν ενδοκυβερνητικά μαχαιρώματα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Θέμα ενδοκυβερνητικών διενέξεων και νέων "μαχαιρωμάτων", έχει γίνει το νέο πλαίσιο προστίμων για φορολογικές παραβάσεις, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Οικονομικών ότι οι ποινές θα εξορθολογιστούν και θα αντιμετωπιστούν οι ακραίες περιπτώσεις, οι συζητήσεις παραμένουν επί του παρόντος σε επίπεδο εισηγήσεων.Είναι ενδεικτικό ότι ενώ από την Καραγιώργη Σερβίας διαρρέουν ότι επίκεινται διορθώσεις πιο... τολμηρές απ' όσο αναμένουν οι επιτηδευματίες και οι φοροτεχνικοί, η "μουρμούρα" στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ολοένα και "φουντώνουν", με τελευταίο κρούσμα την ανακοίνωση από τη Χαριλάου Τρικούπη που ζητά άμεσα συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Χάρη Θεοχάρη.

Το θέμα των φοροπροστίμων δεν είναι, όμως, το μοναδικό που προκαλεί πονοκεφάλους στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα και η εγκύκλιος για τον υπολογισμό του Φόρου Υπεραξίας, παρά το ότι δίνονταν διαβεβαιώσεις ότι είναι θέμα λίγων ημερών η υπογραφή της.

Στην πραγματικότητα, στην Καραγιώργη Σερβίας φτάνουν συνεχώς αρνητικά μηνύματα για τον νέο φόρο, ο οποίος σε αντίθεση με τη τελευταία- επίσης αποτυχημένη- εκδοχή του επί ημερών Γιώργου Αλογοσκούφη, δεν εξαιρεί τα παλαιά ακίνητα, ακόμα κι αυτά που έχουν τίτλους ιδιοκτησίας χαμένους στα... βάθη της ιστορίας. Πέρα από τη προφανή στρέβλωση, που δεν διορθώνεται με τους συντελεστές απομείωσης, εξακολουθεί να υπάρχει και σοβαρό τεχνικό πρόβλημα για τον ορθό υπολογισμό της διαφοράς τιμής απόκτησης- τιμής πώλησης, καθώς όπως επισημαίνεται ρητώς στον σχετικό Νόμο, θα πρέπει να γίνει αποπληθωρισμός, έτσι ώστε να αποφευχθούν... σημεία και τέρατα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ