Kυβέρνηση και Τρόικα τα βρήκαν για το δημοσιονομικό κενό -Ξεπεράστηκε ένα βασικό εμπόδιο για τη δόση - iefimerida.gr

Kυβέρνηση και Τρόικα τα βρήκαν για το δημοσιονομικό κενό -Ξεπεράστηκε ένα βασικό εμπόδιο για τη δόση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα και οι ξένοι δανειστές της έχουν σε μεγάλο βαθμό γεφυρώσει τις διαφορές τους όσον αφορά το πιθανό δημοσιονομικό κενό του 2014, ξεπερνώντας ένα βασικό εμπόδιο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές με άμεση συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις.

Η τελευταία αξιολόγηση της Ελλάδας τραβά σε μάκρος και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις διαφωνίες για το πώς η Αθήνα θα καλύψει το κενό στον φετινό προϋπολογισμό, το οποίο εκτιμάται στο 1 δισ. ευρώ, αναφέρει το πρακτορείο.

Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να είναι πλέον το βασικό θέμα στις διαπραγματεύσεις χάρη στα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, διευκρίνισαν οι δύο πηγές που προέρχονται και από τις δύο πλευρές των διαπραγματεύσεων.

Πηγές της Κομισιόν πάντως, σημείωσαν με νόημα πως είναι πρόωρες οι εκτιμήσεις περί συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014.

«Δεν διαθέτουμε ακόμη πλήρη στοιχεία για το 2013. Όταν θα τα έχουμε θα τα αναλύσουμε διεξοδικά. Μέχρι τότε είναι πρόωρο να γίνονται εικασίες για το κατά πόσο τα προβλήματα έχουν επιλυθεί», τόνιζαν οι εν λόγω πηγές για το τηλεγράφημα του Reuters.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ