Guardian: Τα ελληνικά εργοστάσια σημείωσαν επιτέλους ανάπτυξη, αλλά συνεχίζουν να περικόπτουν το εργατικό δυναμικό τους - iefimerida.gr

Guardian: Τα ελληνικά εργοστάσια σημείωσαν επιτέλους ανάπτυξη, αλλά συνεχίζουν να περικόπτουν το εργατικό δυναμικό τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημάδια ανάπτυξης σημείωσε επιτέλους, έπειτα από τέσσερα χρόνια ύφεσης, ο ελληνικός κατασκευαστικός τομέας σύμφωνα με έκθεση της Markit που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, μοιράζοντας χαμόγελα και ελπίδες στην ευρωζώνη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες κατασκευαστές ανέφεραν επέκταση για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2009, δίνοντας έτσι ώθηση στον ευρύτερο ευρωπαϊκό κατασκευαστικό τομέα.

Ο πάροχος των δεδομένων, η εταιρεία Markit, αναφέρει ότι το μήνα Ιανουάριο τα ελληνικά εργοστάσια και οι κατασκευαστές κατέγραψαν αύξηση στις παραγγελίες και εξαγωγές τους, την ίδια στιγμή που περικόπτουν σημαντικά το εργατικό δυναμικό τους.

Οι οικονομολόγοι θεωρούν ότι αυτό το γεγονός θα αποτελέσει παράγοντα ενίσχυσης της γενικότερης οικονομίας, ενώ βλέπουν ότι μέσα στο 2014 η χρόνια συρρίκνωση θα λάβει τέλος.

Ωστόσο, καθώς αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian, το κλίμα ανάκαμψης δεν έχει ακόμη αγγίξει τον γονατισμένο πληθυσμό της Ελλάδας, του οποίου τα ποσοστά ανεργίας συνεχίζουν να αυξάνονται – ένα παράδοξο το οποίο δεν αναμένεται να βρει σύντομα λύση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ