Οι Νew York Times αποθεώνουν την Ελευθερία Αρβανιτάκη: Mια σοπράνο με τόνους θλίψης και μελαγχολίας - iefimerida.gr

Οι Νew York Times αποθεώνουν την Ελευθερία Αρβανιτάκη: Mια σοπράνο με τόνους θλίψης και μελαγχολίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Dynata!» Ο τίτλος του γνωστού τραγουδιού που ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη, λαμβάνει τον χαρακτήρα προμετωπίδας, στον πρόλογο της κριτικής στους Νew York Times, για τη συναυλία που έδωσε η καλλιτέχνης στο φημισμένο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ένα κείμενο που μεθοδικά και λυρικά μαζί, ανατέμνει τη φωνή της Αρβανιτάκη και το ρεπερτόριό της συνθέτοντας, ουσιαστικά, έναν ύμνο για την τραγουδίστρια.

Με αναφορά στις διεθνείς συνεργασίες της, το κείμενο αναφέρει πως η Ελευθερία Αρβανιτάκη συνδέει το παραδοσιακό στυλ με το ποπ στοιχείο. «Είναι μια σοπράνο που που συνδυάζει την γλυκύτητα με τη θέρμη, την καθαρότητα και την ευαισθησία με μια αίσθηση θλίψης και μελαγχολίας». Σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως μερικές φωνές ακούγεται σαν την Judy Collins (!).

Επισημαίνεται πως αν και η Ελευθερία Αρβανιτάκη δεν είναι στιχουργός, επιλέγει τραγούδια που έχουν τη μελωδική ευθύτητα λαϊκών τόνων και έχουν στίχους με ποιητικές φιλοδοξίες: ερωτικά τραγούδια που γίνονται φιλοσοφικά, ταξιδιωτικές σκέψεις και ιστορίες εξορίας. Το εκτενές κείμενο καταλήγει με τη σημείωση πως το κοινό δεν άφηνε την Eλευθερία Αρβανιτάκη να φύγει, αν δεν τραγουδούσε ξανά το τραγούδι της «Τα κορμιά και τα μαχαίρια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ