Και για «ξέπλυμα» κατηγορείται η διευθύντρια του εργαστηρίου στο Ιπποκράτειο -Βρέθηκε με καταθέσεις 250.000 ευρώ - iefimerida.gr

Και για «ξέπλυμα» κατηγορείται η διευθύντρια του εργαστηρίου στο Ιπποκράτειο -Βρέθηκε με καταθέσεις 250.000 ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινική δίωξη και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ασκήθηκε σε βάρος της διευθύντριας του ανοσολογικού εργαστηρίου στο Ιπποκράτειου Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, η οποία επί μία πενταετία είχε στήσει κανονικό «πάρτι» με προμήθειες αντιδραστηρίων, με τη συνολική ζημία για το Δημόσιο να ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα σε τραπεζικό της λογαριασμό βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 250.000 ευρώ, ποσό το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Ετσι μετά την ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του δημοσίου που ασκήθηκε προ μηνών σε βάρος της, ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, παρήγγειλε νέα δίωξη, αυτήν τη φορά για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Η δίωξη στρέφεται και εναντίον του συζύγου της καθώς βρέθηκε να έχει καταθέσεις ύψους 360.000 ευρώ.

Το κόλπο που είχε στήσει στο νοσοκομείο η διευθύντρια του εργαστηρίου είχε ως εξής: Παρήγγελνε από διάφορες φαρμακευτικές πολλαπλάσιες ποσότητες αντιδραστηρίων σε σχέση με αυτές που απαιτούνταν, στη συνέχεια οι πλεονάζουσες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού καταστρέφονταν χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής και μετά γίνονταν νέες παραγγελίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως για μία μόνο εξέταση σε ένα χρόνο παραγγέλθηκαν 3.040 αντιδραστήρια, από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόλις τα 21. Τα επιπλέον 3.019 κόστισαν περισσότερα από 45.000 ευρώ στο νοσοκομείο, ενώ η συνολική ζημιά από τη δράση της 60χρονης ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον μία υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας, όπως και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ίδιας εταιρείας από την οποία γινόταν η προμήθεια των αντιδραστηρίων. Τα συγκεκριμένα αντιδραστήρια χρησιμοποιούνται για εξετάσεις που αφορούν ασθένειες όπως λευχαιμία ή νοσήματα του μυελού των οστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ