Ο Κουβέλης τα βάζει με τους διαφωνούντες στη ΔΗΜΑΡ και προειδοποιεί για τη στήριξη στους 58 - iefimerida.gr

Ο Κουβέλης τα βάζει με τους διαφωνούντες στη ΔΗΜΑΡ και προειδοποιεί για τη στήριξη στους 58

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρό εσωκομματικό μήνυμα προς στελέχη και μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς που στηρίζουν την Κίνηση των 58 και συγκρότησαν προς την κατεύθυνηση αυτή την Αριστερή Μεταρρυθμιστική Κίνηση, έστειλε ο Φώτης Κουβέλης από το βήμα της Eκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ καλεί τα εν λόγω στελέχη να προστατέψουν τη δημόσια εικόνα του κόμματος και να αποτρέψουν ενέργειες «οι οποίες αντικειμενικά υπονομεύουν το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και δράσης του».

Αφορμή για την αντίδραση αυτή του κ. Κουβέλη στάθηκε η πρωτοβουλία μελών και στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ. να συγκροτήσουν την Αριστερή Μεταρρυθμιστική Κίνηση, εκφράζοντας ανοικτά την πρόθεσή τους για συνεργασία με την Κίνηση των 58.

Μάλιστα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, εκλέχθηκε συντονιστικό όργανο το οποίο θα προετοιμάσει πανελλαδική σύσκεψη στελεχών και μελών της Αριστερής Μεταρρυθμιστικής Κίνησης.

Το συντονιστικό της Κίνησης απαρτίζουν οι: Αγριαντώνη Χριστίνα, Αντωνίου Γιάννης, Βαρελάς Ανδρέας, Γλαμπεδάκης Μάνος, Δεληπέτρου Εύη, Διόγος Μάκης, Καλατζής Παναγιώτης, Καούνης Γιάννης, Κουρουζίδης Σάκης, Μεϊμάρογλου Γιάννης, Παπαγιαννοπούλου Λέλα, Πλεμένος Γιώργος, Σαμαντάς Τέλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξεδόθη αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αναφέρει τα εξής:

«Συνήλθε η Εκτελεστική Επιτροπή και συζήτησε πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών.

  • Ο πρόεδρος του κόμματος, Φ. Κουβέλης ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις διαβουλεύσεις με πολιτικές κινήσεις και πρόσωπα, στην προοπτική συγκρότησης του προοδευτικού πόλου. Επισημάνθηκε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει κατ΄ αρχήν συμφωνία για συμπαράταξη και συζητείται ήδη το προγραμματικό πλαίσιο.
  • Αναφορικά με την προεκλογική παρουσία της ΔΗΜΑΡ , ο Φ. Κουβέλης τόνισε ότι η Ε.Ε. πρέπει να καλέσει όλα τα μέλη να προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα του κόμματος και να αποτρέψουν ενέργειες που υπονομεύουν τη συλλογικότητα.
  • Εν σχέσει με τις περιφερειακές εκλογές εκφράστηκε η ανάγκη να επιταχυνθεί η συγκρότηση των ψηφοδελτίων και εγκρίθηκε κείμενο-πλαίσιο για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η ΔΗΜΑΡ την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Υπογραμμίσθηκε, μάλιστα, ότι η δημοψηφισματική λογική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που προωθούν άλλα κόμματα αναπαράγει τα αδιέξοδα του παρελθόντος και επισημάνθηκε ότι η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών.

Η Ε.Ε. καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συμβάλουν θετικά στην υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου που ελήφθησαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία και αποτελούν δεσμεύσεις όλων. Είναι βέβαιο πως ακόμα και όσοι διαφώνησαν με τις επιλογές του συνεδρίου θα προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα της ΔΗΜΑΡ, θα αποτρέψουν ενέργειες οι οποίες αντικειμενικά υπονομεύουν το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και δράσης του κόμματος.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ