Πώς η κουβέντα με συναδέλφους στο ασανσέρ, μπορεί να βοηθήσει την καριέρα σας

Οταν πετυχαίνετε έναν συνάδελφο ή έναν ανώτερο σας στο ασανσέρ, μπορείτε να μετατρέψετε αυτά τα 3 -4 άβολα λεπτά σε μία εποικοδομητική συζήτηση, που ίσως να αποδειχθεί σωτήρια για το μέλλον της καριέρας σας.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του fortunegreece.gr, ο Στιβ Γιάστροου, σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας του βιβλίου «Αφήστε την Πάρλα: Η Τέχνη της Αυτοσχέδιας Πειθούς» τονίζει ότι είναι σημαντικό να μην προσπαθείτε να αυτοπροβληθείτε: «αν έχετε γνωρίσει κάποιον σε κάποιο πάρτι -ή γάμο, ή οπουδήποτε- και κανονίσατε να βγείτε για φαγητό, αυτό δεν συνέβη επειδή σας παρουσίασε καλά τον εαυτό του, αλλά επειδή βρήκατε κοινά σημεία επαφής. Οι κανόνες είναι οι ίδιοι τόσο για μια επαγγελματική συνέντευξη, για μια συνάντηση στο ασανσέρ ή οπουδήποτε αλλού».

Σύμφωνα με τον Γιάστροου «Ενας προβαρισμένος λόγος, είναι καταδικασμένος να πέσει στο κενό, επειδή όλοι μας βομβαρδιζόμαστε με εκατοντάδες διαφημιστικά μηνύματα κάθε μέρα, στον βαθμό που όταν κάποιος διαισθάνεται ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τέτοια "διαφήμιση", περνά σε αμυντική στάση».

Μάλιστα, όπως τονίζει «αντί να ρουφήξετε όλο τον αέρα στο ασανσέρ μιλώντας για τον εαυτό σας, εξασκηθείτε στο να κεντρίσετε την περιέργεια του άλλου για να μάθει περισσότερα για εσάς. Πώς; Αρχίζοντας κουβέντα με θέμα αυτά που σκέφτεται ο άλλος. Οι περισσότεροι υπεύθυνοι συνεντεύξεων ή διευθυντές που βρίσκονται στο ασανσέρ έχουν πολλή μεγαλύτερη έγνοια για τις ανάγκες της εταιρείας, για την επίτευξη των στόχων, παρά για να ακούσουν την ιστορία της ζωής σας. Οπότε στρέψτε τη συζήτηση εκεί. Δείξτε τους ότι νοιάζεστε για αυτά που τους απασχολούν».

Το σημαντικότερο, σύμφωνα με τον Γιάστροου, είναι να είστε καλός ακροατής. Οι περισσότεροι επιτυχημένοι πωλητές ακούν πολύ περισσότερο παρά μιλάνε και σε μια επαγγελματική συνέντευξη στην ουσία "πουλάτε" τον εαυτό σας.

Τέλος, ο Γιάστροου προτείνει τεχνικές αυτοσχεδιασμού ως πιο αποτελεσματικές για την επίτευξη του στόχου. «Οι ηθοποιοί που αυτοσχεδιάζουν ακούν προσεκτικά αυτά που λέει ο άλλος και χτίζουν πάνω τους. Έτσι δημιουργείται συνάφεια σε συζητήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συζήτηση συνάδελφοι ασανσέρ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ