Πέφτει με αλεξίπτωτο από την άκρη του Διαστήματος στη Γη -Οι στροβιλισμοί και οι δραματικοί διάλογοι [βίντεο] - iefimerida.gr

Πέφτει με αλεξίπτωτο από την άκρη του Διαστήματος στη Γη -Οι στροβιλισμοί και οι δραματικοί διάλογοι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To γύρο του Διαδικτύου κάνει το βίντεο που ελήφθη από πέντε κάμερες που είχαν ενσωματωθεί πάνω στον Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ, την ώρα που πραγματοποιούσε την ελεύθερη πτώση προς τη Γη ,από την... άκρη του διαστήματος.

Όπως φαίνεται στους διαλόγους με τους ανθρώπους της NASA, ο Φέλιξ παραλίγο να χάσει τις αισθήσεις του από τους συνεχείς στροβιλισμούς (ξεκινούν στο 1:40), μέχρι να σταθεροποιηθεί και να μπει σε ομαλή πορεία προς τη Γη.

«Όταν άρχισα να στροβιλίζομαι εκεί πάνω δεν σκεφτόμουν μόνο ότι μπορεί να πεθάνω, σκεφτόμουν ότι δεν θα καταφέρω να επιτύχω το ρεκόρ για το οποίο προετοιμαζόμουν 7 χρόνια. Φυσικά και φοβούμουν. Φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω και θα χάσω τον έλεγχο» δήλωσε ο ίδιος αναφερόμενος στην ελεύθερη πτώση που έκανε από ύψος 39 χιλιομέτρων από τη Γη.

Ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής έπεσε από την άκρη του διαστήματος προς τη Γη στις 14 Οκτωβρίου 2012 και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου χωρίς να βρίσκεται στο εσωτερικό ενός σκάφους, πέφτοντας με ταχύτητα έως 1.342 χιλιόμετρα την ώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ