Ζεσταίνουν τις μηχανές από Δευτέρα οι αγρότες – Ετοιμάζουν τουλάχιστον 40 μπλόκα στους δρόμους - iefimerida.gr

Ζεσταίνουν τις μηχανές από Δευτέρα οι αγρότες – Ετοιμάζουν τουλάχιστον 40 μπλόκα στους δρόμους

Ζεσταίνουν τις μηχανές από Δευτέρα οι αγρότες – Ετοιμάζουν τουλάχιστον 40 μπλόκα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους από τη Δευτέρα οι αγρότες, καθώς, μετά τις ήπιες σχετικά διαμαρτυρίες των προηγούμενων ημερών, τώρα τα τρακτέρ θα κατέβουν στους δρόμους και αρκετά μπλόκα αναμένεται να δημιουργηθούν στις εθνικές οδούς.
Οι αγρότες θα κλείσουν αρκετά σημεία της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, αλλά και διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας με τα μπλόκα να υπολογίζονται περίπου στα 30 – 40.
Στην Κρήτη οι διαμαρτυρίες αναμένεται να κορυφωθούν με τον επ ΄αόριστον αποκλεισμό των εφοριών.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Θα στήσουν τα τρακτέρ τους σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών - Στην Κρήτη θα αποκλείσουν τις εφορίες επ΄ αόριστον - Διαμαρτύρονται για το μέτρο των βιβλιων εσόδων-εξόδων
Σημειωτέον ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για μια σειρά ζητημάτων σχετικά με το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια, ενώ οι μεγάλες αντιδράσεις αφορούν στο νέο μέτρο για την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων.

Τέλος, να σημειωθεί πως νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, η οποία θα αφορά σε επιμέρους ζητήματα που θα ελαστικοποιούν το μέτρο για την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων από τους αγρότες, πρόκειται να εκδώσει ακόμα και τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών, όπως προανήγγειλε το Σάββατο από την 25η Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ