Πέθανε ο Λουίς Αραγονιές -Ο άνθρωπος που οδήγησε ξανά σε τίτλους την εθνική Ισπανίας - iefimerida.gr

Πέθανε ο Λουίς Αραγονιές -Ο άνθρωπος που οδήγησε ξανά σε τίτλους την εθνική Ισπανίας

Πέθανε ο Λουίς Αραγονιές -Ο άνθρωπος που οδήγησε ξανά σε τίτλους την εθνική Ισπα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο προπονητής που έβαλε την Ισπανία ξανά σε τροχιά τίτλων το 2008 άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Λουίς Αραγονιές πέθανε στα 75 του χρόνια στη Μαδρίτη, έπειτα από νοσηλεία καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο θρυλικός προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ισπανίας και της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν εκείνος που οδήγησε τη «φούρια ρόχα» στον πρώτο τίτλο της από το 1964, όταν κατέκτησε το Euro το 2008. Αυτή η επιτυχία αποτέλεσε τη βάση για ένα εντυπωσιακό σερί, με την Ισπανία να κατακτά το Μουντιάλ, αλλά και το επόμενο Euro.

Ως ποδοσφαιριστής ο Αραγονιές φόρεσε τη φανέλα της Χετάφε, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Οβιέδο, της Μπέτις και της Ατλέτικο μεταξύ άλλων. Στην τελευταία ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα, οδηγώντας την ομάδα στο Πρωτάθλημα του 1977, σε τρία Κύπελλα και ένα διηπειρωτικό.

Πέρασε από αρκετούς πάγκους ομάδων όπως της Μπαρτσελόνα, της Μαγιόρκα, της Σεβίλλης, της Μπέτις και της Βαλένθια πριν καταλήξει στην Εθνική Ισπανίας και αλλάξει την ιστορία. Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Φενέρμπαχτσε, ενώ πριν από έναν μήνα ανακοίνωσε ότι σταματά οριστικά την προπονητική. Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ